Dronebeeld van een verkeersloos Parijs tijdens de Franse lockdown.
Volledig scherm
Dronebeeld van een verkeersloos Parijs tijdens de Franse lockdown. © AP

"Coronacrisis op lange termijn nefast voor klimaat"

De uitbraak van het nieuwe coronavirus lijkt op korte termijn een zegen voor het klimaat, want transport en industriële activiteit staan in veel landen in de wereld op een laag pitje. Maar op lange termijn dreigt de impact nefast te worden. Dat zegt François Gemenne van de faculteit politieke wetenschappen aan de universiteit van Luik. 

48 reacties

  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Danny,ik raad u aan om u wat meer te verdiepen in klimaatwetenschappen en dan zal je ook het onderscheid kunnen maken tussen onnatuurlijke oorzaken en natuurlijke. Je moet het natuurlijk WILLEN zien.In de huidige natuurlijke cyclus zaten we normaal in een kleine ijstijd.Deze cyclus is doorbroken door de mens..maar ontkenning is makkelijker dan aanvaarding..zo blijkt.
  • Danny vernimmen

    4 jaar geleden
    Er zal altijd moeten gewerkt worden voor alles betaalbaar te houden . Maar daar hebben ze in Wallonië nog nooit van gehoord . En klimaatverandering is iets dat altijd al heeft bestaan
  • Edmond Dillien

    4 jaar geleden
    Als ze iets deden aan het dagelijks leveren van sommige dingen dan zou er al veel veranderen en daar bedoel ik niet de postpakketten maar dingen zoals bvb. een Italiaanse designstoel, er zijn invoerders die 2X per week een levering kunnen bekomen, er worden geen plaatselijke stocks meer aangelegd en alle verkochte dingen in de winkels zitten ergens in een vrachtwagen op dringend leveringstransport vanuit het constructieland tegenwoordig.
  • Jan Bruyndonckx

    4 jaar geleden
    Jan Rodrigus, dat was mijn idee ook al. Gelukkig dat ze (nog) niet aan het daten zijn.
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    Als ik op de milieu-kaarten kijk dan blijkt alles schoon te zijn behalve de LEZ's. Dit wil ik graag eens uitgelegd zien door de politiekers. Waarom moeten wij betalen voor iets dat we als verkeer NIET veroorzaken.