Met deze tips creëer je zelf een tof thuisbureau

Werken vanuit je woonkamer, aan de eettafel of in je knusse zetel? Deze drie telewerkers tippen hoe jij jouw werkplekje in huis kan omtoveren tot een hippe home office.

door Mandy Kourkouliotis

Sheila Sponga (28) uit Maasmechelen - Recruitment officer

“Op mijn werk zijn de burelen heel ruim en helder. Een groot verschil met mijn appartement, dat nu mijn thuisbureau is geworden. Hier heerst een romantische eighties-sfeer met rustgevende kleuren. Tijdens het telewerken brand ik graag een geurkaars, en mijn diffuser met etherische oliën staat non-stop aan. Ik hou van een vers boeket, maar in mijn interieur vind je ook gedroogde pampa’s, katoenbloemen en eucalyptus. Als ik me moet concentreren, zet ik CCR of Led Zeppelin op, waarvan ik elke regel kan meezingen.”

Charlotte Ceyssens (30) uit Heusden-Zolder - Grafisch vormgever en influencer met een passie voor interieur.

“Mijn thuisbureau ziet er vrij minimalistisch uit, met veel zwart en wit. Heel clean, om mijn focus te behouden. Hier en daar zorg ik wel voor een warme houttoets, zodat het niet te kil wordt. Nu ik thuis zit, werk ik aan de lange eetkamertafel. Aan de kant van het raam, waar veel daglicht is. Op mijn bureau vind je steeds een planner terug, want ik ben een echte ‘lijstjesmens’. Ik luister ook veel naar muziek tijdens het werken. Soms via een speaker, maar nu mijn vriend ook telewerkt via een headset zodat we elkaar niet te veel storen.”

Andrea Paolini (30) uit Genk - Grafisch vormgever/art director

“Als ik van thuis uit werk, zorg ik voor zo weinig mogelijk afleiding. Voor ik begin te werken moet alles opgeruimd zijn. Niet te gezellig dus, geen kaarsen en de kamertemperatuur niet te hoog. Een degelijke bureaustoel is voor mij echt een must. In mijn home office vind je ook veel planten terug. Ik kocht onlangs nog een gigantische Strelitzia, en ik heb ook veel hangplanten. Tenslotte zweer ik bij comfy homewear, waarmee ik ook even naar de winkel kan. Ik ben fan van de basics bij Uniqlo.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer