ANP
Volledig scherm
© ANP

Horeca Vlaanderen vreest verlies van 1,7 miljard euro omzet

Met de verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in de hele crisisperiode 1,7 miljard euro omzetverlies zal leiden. Dat is veel meer dan na de aanslagen in Brussel in 2016.

30 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Als alles normaal loopt klaagt met steen en been ,jaar voor jaar in de horeca,het seizoen is zelden geslaagd en nu komen ze met 1.7 miljard verlies.Nu ja als men daar weer geen besluiten uit trekt weet ik niet.
  • francois de keyser

    4 jaar geleden
    Dat is heel erg, iedereen deelt in de klappen. Maar wat betekent dat in winstderving of netto verlies? Er wordt helaas flink gegoocheld met miljarden alsof het knikkers zijn. De minst bedeelden hebben geen of heel weinig inkomen. Geen miljarden, miljoenen, geen honderdduizenden, geen tienduizenden, maar honderden minder om van te leven.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    @Jan, ik begrijp je reactie, altijd die discussie over wie nog het hardst moet werken en voor wie dit nu eigenlijk allemaal het ergst is, alsof het een wedstrijd zou zijn, het is weinig relevant en weinig solidair. Dit virus treft iedereen, op een paar happy few na die nu vet aan het cashen zijn. Los daarvan, voor pas opgestarte ondernemingen en kleine zelfstandigen kan dit de doodsteek zijn. Ik vraag me af of de beloofde vergoeding deze mensen zal kunnen redden van de ondergang.
  • Fonny Labie

    4 jaar geleden
    Hopelijk gaan de mensen beseffen wat een pintje uit de winkel of dronkenschap slechts kost tov op café en de woekerwinsten nooit meer sponsoren
  • Ann Verschueren

    4 jaar geleden
    Alleen degenen die hun winsten verstandig goed investeerden en niet de grote Jan uithingen met dure wagens en op luxueuze grote voet leefden zullen deze crisis overleven ! Opkuis wad misschien eens nodig .