Goed nieuws voor Vermaelen: eindelijk nog eens volledige wedstrijd

AS Roma hield de drie punten thuis tegen het Chievo Verona van de debuterende Samuel Bastien. Met Rode Duivels Thomas Vermaelen en Radja Nainggolan tussen de lijnen wonnen de Romeinen met 3-1.

De Guzman (37.) kopte Chievo op voorsprong, El Shaarawy maakte met een heerlijke vrije trap op slag van rust gelijk. Na de pauze trok Dzeko (52.) de thuisploeg met zijn dertiende competitietreffer over streep, Perotto legde in de blessuretijd de 3-1 eindstand vast vanaf de penaltystip. Middenvelder Bastien kwam op het uur tussen de lijnen. Voor het Anderlecht-product waren het de eerste minuten bij Chievo.

Voor Vermaelen, die sukkelde met de rug, was het zijn eerste volledige wedstrijd in de Serie A sinds 28 augustus.

Roma is tweede en komt op vier punten van leider Juventus, dat vrijdag nog speelt tegen staartploeg Crotone. Chievo bezet de elfde stek.