Medewerker in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis. Op de kaart worden de huidige coronabesmettingen weergegeven. Donkere tinten groen geven meer besmettingen aan.
Volledig scherm
Medewerker in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis. Op de kaart worden de huidige coronabesmettingen weergegeven. Donkere tinten groen geven meer besmettingen aan. © Benoit De Freine/Sciensano

OVERZICHT. 64 nieuwe overlijdens door coronavirus, nu al meer dan 3.700 patiënten in ziekenhuis

Er zijn de afgelopen 24 uur 64 doden door het coronavirus gerapporteerd in België, wat het totaal op 353 doden brengt. Er werden ook 1.850 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat heeft Steven Van Gucht, hoofd van het wetenschappelijk comité dat de coronaverspreiding opvolgt, op de dagelijkse persconferentie gemeld. Er liggen momenteel 3.717 patiënten in het ziekenhuis, gisteren werden 575 nieuwe patiënten opgenomen. Op intensieve zorgen liggen 789 personen.

8 reacties

  • Gregoor Vogels

    4 jaar geleden
    Enorm veel lof voor de verplegers en de zorgkindigen! Wat ik niet begrijp, is dat de minister van volksgezondheid zich de moeite niet meer doet om naar TV-stations te komen terwijl dokters, virologen, journalisten,... dat wel doen. Evenmin begrijp,ik dat parlementsleden hun vette lonen en onkostenvergoedingen (sik) blijven ontvangen terwijl ze meestal thuis zitten! En waar komt die Filip De Bakker nog uit? Die was toch vertrokken uit de politiek. Politieke solidariteit bestaat niet!
  • Freddy Madou

    4 jaar geleden
    Het virus heeft ons met het nekvel maar dit hebben ze blijkbaar nog niet door al die experten geduld en alles komt terug goed , zeer jammer natuurlijk voor de mensen die het leven gelaten hebben door dit smerige virus, nog veel sterkte aan de getroffen families.
  • Mark Vrijdaghs

    4 jaar geleden
    Ik denk stellig dat we het virus nog lang niet met het nekvel hebben. En 3 mei vooropstellen als datum waar de teugels stelselmatig gevierd kunnen worden lijkt me ook niet haalbaar. Er moet hoop gegeven worden aan de bevolking maar het mag geen valse hoop zijn.
  • Linda MOENS

    4 jaar geleden
    Mensen bekijk het ook eens beetje positief. De uitstoot van CO2 is met 25% gedaald, drastische daling van brandstofprijzen, goed voor onze bezinetanks en CV. Mogelijks daling van elektriciteitstarieven daling tot 20 % afname van het net. Geen files op wegen, daling van de criminaliteit ...maar jammer genoeg is de tol die we hiervoor betalen aan menselijk leed zeer groot en het einde is nog lang niet in zicht. Is dit een wraakactie van de natuur op ons gedrag ? Overbevolking ? Leontine Schelfhou
  • Kris Tyteca

    4 jaar geleden
    Bedankt Isaura! Als verpleegkundige herinner ik de historische films uit mijn jeugd. Trommelende Engelse soldaten zonder wapens in de frontlinie. Nooit gedacht dat ik datzelfde gevoel zou krijgen. Testen a.u.b.