Ben Weyts in een magazijn  waar laptops verzameld worden.
Volledig scherm
Ben Weyts in een magazijn waar laptops verzameld worden. © BELGA

Al meer dan 7.000 laptops ingezameld voor kwetsbare leerlingen

De vzw DigitalForYouth heeft al meer dan 7.000 gebruikte laptops toegezegd voor leerlingen die thuis geen computer hebben. Dat meldt het kabinet van Vlaams onderwijsminister Ben Weyts. De vzw is sinds vorige week woensdag op zoek naar 10.000 laptops om te vermijden dat middelbare scholieren uit de meest kwetsbare milieus een leerachterstand oplopen nu de scholen dicht zijn door het coronavirus.

18 reacties

  • Luc Vandeplas

    4 jaar geleden
    De organisatie "Close the Gap" verzamelt al jaren PCs en laptops voor de Afrikaanse scholen, misschien in deze tijd van crisis daar gaan aankloppen?
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Men vindt al bruikbare laptops met 4 GB en Windows 10 voor 200/250 € in de detailhandel. Bestel er 10.000 in China en je hebt ze waarschijnlijk voor de helft of minder van de prijs. En de overheid zou ook nog de BTW kunnen kwijtschelden in dit geval.
  • Francine Vanderstraeten

    4 jaar geleden
    Weyts leert van onze zuiderlingen, het volk gelukkig maken met het geld van de werkende burger. Moest dat systeem goed werken, kan men in de toekomst een hele klas toevertrouwen aan 1 leraar en zullen de ouders hun lievelingetjes zelf moeten in toom moeten houden, wat een besparingen in het zicht en gedaan met het tekort aan leraars.
  • Heidi De Roover

    4 jaar geleden
    Mooi initiatief, maar ik vraag mijaf: wie thuis geen computer heeft, heeft heel waarschijnlijk ook geen internet, gaan ze dat er dan gratis bijgeven????
  • an glingani

    4 jaar geleden
    Wat ben je met een laptop als je als ouder er niet mee kan werken omdat je er niks van kent en dus je kind niet kan helpen? ( Zoon van 11)