foto ter illustratie
Volledig scherm
foto ter illustratie © Shutterstock

Bacterie ontdekt die zich kan voeden met giftig plastic

WetenschapWetenschappers hebben een bacterie ontdekt die zich voedt met de nu nog onafbreekbare kunststofsoort polyurethaan: een materiaal dat op grote schaal wordt gebruikt voor auto-interieurs, sportschoenen, luiers, keukensponzen, matrassen, verf en schuimisolatie. Het spul wordt meestal naar een stort gebracht omdat het extreem lastig te recycleren is. De Duitse experts die de microscopisch kleine ‘plasticvreter’ traceerden, spreken van een doorbraak op het gebied van afvalverwerking.

6 reacties

  • Robert De Meulder

    4 jaar geleden
    Ik lees,het is giftig plastiek en mag zomaar gestort worden in de zee.Maar als ik nu met iemand praat moet ik 1m50 van die persoon blijven terwijl de industrie nog altijd miljoenen tonnen smurrie in de lucht blaast en wat met de duizenden vluchten per dag.Door de regen komt die smurrie in de voedselketen en de vuile lucht in onze longen. Loontje komt om zijn boontje en nu mag men met de vooruitgang die gemaakt is thuisblijven.
  • Feline Noé

    4 jaar geleden
    Plastic zal zoals hout worden dan. Heel belangrijk om de aarde op te ruimen.
  • Andy De Schieter

    4 jaar geleden
    Ze doen weer een doos open waarvan ze de gevaren niet van weten.
  • Guy Crommen

    4 jaar geleden
    Stop met zo’n testen. Straks Corona 2.0
  • Evelyne Dewulf

    4 jaar geleden
    Dat die onderzoekers de evolutie van deze bacterien maar nauwlettend opvolgen. Niet ondenkbaar dat deze de bovenhand zouden kunnen krijgen in het milieu...