-
Volledig scherm
- © AFP

Vrijwel heel Europa in lockdown, maar Zweden ontspringt de dans

Terwijl de straten van Brussel uitgestorven zijn, zitten alle terrasjes in Stockholm tjokvol volk. Geen wonder, want de Zweedse regering heeft geen maatregelen opgelegd tegen de verspreiding van het coronavirus. Alle winkels, restaurants en barretjes blijven daar gewoon geopend.

81 reacties

  • Albert Gysels

    4 jaar geleden
    Het voornaamste doel van de regeringen is het Chinees controle model overnemen. Deze pandemie is daar als bij 'toeval' net op tijd.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    In de Scandinavische landen en Denemarken zie je dat het aantal besmettingen aanvankelijk even snel steeg. Maar dat er vrij snel een hevige knik kwam in die opgaande lijn. In die landen heeft men het blijkbaar iets gemakkelijker om zich te isoleren. Maar dat hangt ook samen met hun leef- en wooncultuur. Het is moeilijker in Zuiderse landen waar men met 3 generaties samen woont en de familiecontacten intenser zijn. En voor België en de landen rondom ons is er eigenlijk weinig verschil.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    In Zweden leeft de meerderheid van de bevolking zelfs alleen in zijn woning. In Italië en Spanje leven ze met drie generaties samen in een woning en lopen ze overal binnen en buiten. Dat is een wereld van verschil voor virussen.
  • Patricia Simons

    4 jaar geleden
    Zweden zal de dans niet blijven ontspringen...
  • Joan Lute

    4 jaar geleden
    En als het in Zweden escaleert gaan ze dan hun kop in het zand steken met het excuus dat ze het niet zagen aankomen ? Hoe kun je in godsnaam de beelden uit Italië negeren en je eigen bevolking zo in gevaar brengen. Ik ben onze politici dankbaar voor hun enorme moedige keuze om zoveel mogelijk levens te redden.