Stadje
Volledig scherm
Stadje © Google

Het mysterie van Ferrera Erbognone: bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavirus

De ruim duizend inwoners van het stadje Ferrera Erbognone in het noorden van Italië blijken geen van allen vatbaar voor het coronavirus. Terwijl in omliggende gemeenten op grote schaal sprake is van Covid-19-besmettingen en - doden heeft het plaatsje in de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije nergens last van. Wetenschappers vermoeden dat de inwoners op de een of andere manier immuun zijn voor de ziekte. Analyses van hun bloed moeten aantonen hoe dan kan. 

25 reacties

  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Tot zover de hypotheses , gissingen, ui de mouw schudden en andere. Er werd door een wetenschapper gezegd dat het kan afhangen van de samenstelling van de eiwitten van bepaalde personen die daardoor een zekere immuniteit hebben tegen het beestje.
  • René Mattyns

    4 jaar geleden
    Als ze nu verder doen alsof dat het een waarheid is, zou er wel eens vlug verandering in kunnen komen.Beter op veilig spelen en op slot.Dat zijn ook maar gewone mensen, en brave zielen die wss. ook in andere onbestaande dingen geloven maken al vlug de rekening.Dan nog de sensatie zoekende media, en het is helemaal om zeep.
  • Carlo Verstappen

    4 jaar geleden
    Die mensen hebben heel veel geluk gehad en hopelijk voor hun blijft hun geluk duren.
  • Sara Peeters

    4 jaar geleden
    Het grote aantal is van middelbare leeftijd ja die houden zich gewoon aan de regels, hebben gewoon geluk dat ze niet besmet zijn. Ze gaan op onderzoek hopelijk worden ze niet besmet door de externen die het onderzoek gaan leiden. Tot nu toe zijn ze gerust gelaten.
  • diane roelant

    4 jaar geleden
    Immuun zou ik niet zeggen,gewoon geluk dat het coronavirus nog niet is binnengedrongen.