Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © AP

OVERZICHT. Dodental stijgt naar 431, meer dan 4.000 patiënten opgenomen in ziekenhuis

Er zijn de afgelopen 24 uur 78 doden door het coronavirus gerapporteerd in België, wat het totaal op 431 doden brengt. Er werden ook 1.702 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat heeft Steven Van Gucht, hoofd van het wetenschappelijk comité dat de coronaverspreiding opvolgt, gemeld. Er liggen momenteel 4.138 patiënten in het ziekenhuis, gisteren werden 629 nieuwe patiënten opgenomen. Op intensieve zorg liggen 867 personen.

21 reacties

  • Elsie Duppont

    4 jaar geleden
    Wat is de verdeling van de 78 doden over Vlaanderen/Wallonië/Brussel? Hoe komt het dat van een aantal personen de woonplaats niet gegeven wordt? Zijn dat buitenlanders? Migranten?
  • Koen Den Hond

    4 jaar geleden
    Niet een dikke pluim, maar een hele industriele kippenkwekerij aan pluimen aan de zorgsector. Je moet het maar doen en aandurven. Al mijn respect aan jullie, dames en heren van de sociale sector. Ik bewonder jullie moed. De dikste dank jullie wel die jullie zich kunnen voorstellen. RESPECT.
  • Steven De Baerdemaeker

    4 jaar geleden
    Er zijn al nood ziekenhuizen in aanbouw. Anderzijds zijn we nu 14 dagen in lock down, De incubatie ligt tussen 7 en 14 dagen, waarbij de ernstige toestand op dag 5 kan optreden, wil dus zeggen dat de piek op donderdag bereikt moet zijn, als iedereen zich aan de regels gehouden heeft. Er is momenteel een stabiele groei van 10%, wat dus ademruimte geeft aan de ziekenhuizen. Ook is er een grote stijging van de mensen die uit het ziekenhuis ontslagen worden. Volhouden, we zijn goed bezig!
  • Stefanie van Dijk

    4 jaar geleden
    Curve vlakt al iets af, dat is toch positief, als we het nu nog even vol houden met de regeltjes en niet aan ons laars lappen dan zal het hoogtepunt binnenkort bereikt zijn, houdt moed mensen
  • Yves Pinoy

    4 jaar geleden
    We mogen ons gelukkig prijzen met de uitstekende zorg die in ons land bestaat dankzij de sociale zekerheid, het aantal ziekenhuizen maar vooral door al die verplegers, dokters, zorgverstrekkers en vrijwilligers. Een dikke merci!
  1. RECONSTRUCTIE. “Huilende collega’s op het toilet” maar ook 88% tevreden medewerkers: dit is het échte verhaal van de open oorlog over “toxisch leiderschap” bij VRT
    PREMIUM
    27

    RECONSTRUC­TIE. “Huilende collega’s op het toilet” maar ook 88% tevreden medewer­kers: dit is het échte verhaal van de open oorlog over “toxisch leider­schap” bij VRT

    En plots ging het in het Vlaams Parlement niet meer over Bart De Pauw en VRT-baas Frederik Delaplace. Tijdens de discussie kregen acht parlementsleden een anonieme brief over een ándere zaak. Die draait rond de Redactie Jong, die onder meer jongerenjournaal ‘Karrewiet’ maakt. In het kort: op de redactie woedt een open oorlog over de VRT Jong-chef en haar “favoritisme, pestgedrag en discriminatie”. De HLN-onderzoeksredactie sprak met verschillende getuigen en reconstrueerde het verhaal achter de nieuwe heisa.
  2. Hof van beroep: “Publicatieverbod Conner Rousseau tegen HLN en VTM NIEUWS was niet gerechtvaardigd”

    Hof van beroep: “Publica­tie­ver­bod Conner Rousseau tegen HLN en VTM NIEUWS was niet gerecht­vaar­digd”

    Het Gentse hof van beroep heeft het publicatieverbod vernietigd dat voormalig Vooruit-voorzitter Conner Rousseau via de rechtbank liet opleggen aan HLN en VTM NIEUWS, na zijn mogelijk racistische uitspraken. Het hof vernietigt zo de beslissing van de kortgedingrechter in Dendermonde, verklaart het derdenverzet van DPG Media gegrond en veroordeelt Rousseau tot de kosten van de zaak. Conner Rousseau zal geen cassatieberoep aantekenen tegen het arrest, laat zijn advocaat weten.