Miranda Ulens
Volledig scherm
Miranda Ulens © BELGA

Aangiftes tijdelijke werkloosheid lopen te traag binnen waardoor vergoedingen niet tijdig uitbetaald kunnen worden

De aanvragen voor tijdelijke werkloosheid moeten zowel door werknemer als werkgever worden ingediend en die laatste handelt te traag. "Van de 400.000 aanvragen die de vakbonden hebben binnengekregen, hebben we nog maar 10 of 15 procent aangiftes gekregen van de werkgever", aldus ABVV-topvrouw Miranda Ulens zondag in De Zevende Dag. Op die manier dreigt de werkloosheidsvergoeding niet op tijd te kunnen worden uitbetaald.

22 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    De vakbonden kunnen nu hun solidariteit tonen en ook iets bijdragen uit de stakerskassen. Hun grote leiders behoren ook bij de rijken die hun vermogen ondergebracht hebben in een vennootschap. De enige die moeten beloond worden zijn mensen die NU buitenhuis WERKEN. Ze ook veertien dagen betaald verlof geven om hun grote kuis te doen, maar de containerparken zijn gesloten wat een drama.
  • luc verriest

    4 jaar geleden
    Waarom dienen de vakbonden alweer ingeschakeld worden bij deze crisis-maatregel?
  • Jane Doe

    4 jaar geleden
    Voor diegene onderaan die zichzelf zogezegd niet kunnen aanmelden bij de werklozenkas of vakbond..als u hier een opmerking kan, pc en internet dus, schrijven kan u zich aanmelden. Zelfs het HVW werkt elektronisch. U heeft trouwens uitzonderlijk geen stempelkaart nodig, hooguit een C3.2 die online wordt voorzien. Volledig werklozen kunnen al jaren online stempelen en online inschrijven bij VDAB. Enkel juridische kwesties nu bespreken lijkt me moeilijker maar niet onmogelijk, en voor al de rest...
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    Je zal zien welke bedrijven massaal technische werkloosheid gaan inroepen: Veelal multinationals! amper kleine Vlaamse KMO's. de grote bedrijven zouden moeten uitgesloten worden, die worden verondersteld voldoende reserves te hebben en betalen voor dit jaar maar is een kleiner of geen dividend uit.
  • Peeters Francis

    4 jaar geleden
    Madam Ulens zal haar wedde wel op tijd op haar rekening zien, weet je dat stempelaars geen vakbond nodig hebben lid zijn is zelfs verloren geld.