De Braziliaanse president Jair Bolsonaro.
Volledig scherm
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro. © AP

“Bolsonaro dreigt minister van Volksgezondheid te ontslaan”

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro zou de minister van Volksgezondheid, Luiz Henrique Mandette, gewaarschuwd hebben om zijn aanpak in de strijd tegen Covid-19 niet te bekritiseren. Indien Mandette dat toch doet, dan volgt zijn ontslag. Dat bericht de krant Estado de São Paulo. Eerder deed Bolsonaro het coronavirus af als “een fantasie”, vergelijkbaar met “een klein griepje”. 

11 reacties

  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Bolsonaro, de zoveelste populist die corona afdoet als een simpel griepje. Ondertussen spelen de rijken op veilig en isoleren ze zichzelf in lockdown, maar de armen / middenklasse moeten blijven werken en mogen creperen. Verstand? Corona een grap?
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Moeilijke denkoefening. Net zoals in Indië, kan er in Brazilië slechts gedeeltelijk sprake zijn van 'Blijf thuis'. Vele families in de grote sloppenwijken leven in een of twee 'kamers', vaak nog zonder sanitair of electriciteit. In sommige Franse steden zet men daklozen in hotels, een persoon per kamer. Dat kan omdat het aantal beperkt is.
  • Dirk Detiege

    4 jaar geleden
    Eindelijk eentje me verstand, de media klopt alles inderdaad op, wat waren de sterfte cijfers vorig jaar na de griep ? Nu sterven er enkel nog mensen aan Corona wat een grap.
  • Steven-Acuna Snijjckers

    4 jaar geleden
    Bolsonaro, is de beste president wie Brazilie ooit heeft gehad. Hij laat de linkse media niet toe met zich te laten sollen. Brazilie heeft aan de vorige linkse president lula te danken het land virtueel failliet is. Bolsonaro laat toe dat gezonde mensen kunnen gaan werken...waarom zou hij dit doen? 1 om dat vele Brazilianen dit wensen..zo gaat dit als men geen centavo over heeft op het einde van de maand 2 het land kan een complete lockdown niet aan vanwege meer als 20 jaar linkse plundering!
  • Angelo De vie

    4 jaar geleden
    Die moet worden afgezet!