Dokters en verplegers stellen alles in het werk om de coronacrisis de baas te blijven in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Dokters en verplegers stellen alles in het werk om de coronacrisis de baas te blijven in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis. © Benoit De Freine

"Patiënten smeken: wil je alsjeblieft zorgen dat ik niet stik": dagboek van twee hoofdverpleegkundigen, deel 2

Ook in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis werd vrees werkelijkheid de voorbije - tweede - crisisweek: een enorme toestroom aan zieke coronapatiënten, verplegend personeel dat nu ook zelf ziek begint uit te vallen en helaas dertien overlijdens. De twee hoofdverpleegkundigen Natalie en Debby, die instaan voor coronazieken, hielden opnieuw een dagboek bij van het hectische leven in de frontlinie. “Hier spelen zich ware drama’s af, die ook voor ons heel erg onwezenlijk aanvoelen. De vragen die we hier van onze patiënten het meest horen? ‘Wil je alsjeblieft zorgen dat ik niet stik?’”

38 reacties

  • Tom Caers

    4 jaar geleden
    Als dit alles voorbij is kan het niet anders dat ons volk met de duizenden aan de hospitalen gaat staan en een applaus geeft zoals nog nooit gezien is. Top mensen zijn jullie. ❤
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Respect en nog zoveel meer. In nood kent een land zijn vrienden : àlle mensen die uit plichtsbesef belangeloos in de vuurlinie durven staan en willen werken om anderen te helpen. Woorden van dankbaarheid volstaan hier niet.
  • Max Hilman

    4 jaar geleden
    Als West-Vlaming in het Jessa- Ziekenhuis gelegen voor een hart operatie. Ik kan zeggen dat dit het beste ziekenhuis is waar ik al ben geweest, gewoon top hoe vriendelijk ze daar zijn en zeker in intensive care.
  • raf janssens

    4 jaar geleden
    allemaal goed en wel en inderdaad deze mensen verdienen dit allemaal ;maar de regering gaat zeggen van kijk zoveel meer mensen en ze konden het nog steeds bol werken zonder dat er volk moest bij komen ;ik hoop uit mijn hart dat ik verkeerd redeneer maar politiekers zijn nu eenmaal een stelletje smeerlappen heb ik door jaren te leven mogen ervaren ;verplegend personeel van mij een dikke duim en die zelfde duim met rubber kapje voor de regering plat te drukken ;
  • Josse Pot

    4 jaar geleden
    Hopelijk is het nu gedaan met het beroep als een roeping te beschouwen. Het is een job die je met overtuiging en kennis van zaken uitvoert en die een bijzondere verloning zou mogen hebben. Ook nog even vermelden dat staking niet in hun woordeboek mag staan ! J.Pot, urgentieverpleegkundige op rust zoals men dat zegt.