Vitor Rafeael Bastos Godinho
Volledig scherm
Vitor Rafeael Bastos Godinho © Facebook

Vitor (14) is jongste coronaslachtoffer van Europa, in VS bezwijkt ook baby

Vitor Rafael Bastos Godinho is in Portugal overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Met zijn veertien jaar is hij de jongste patiënt die tot nu toe bezweek in Europa. In de Verenigde Staten stierf zelfs een baby van minder dan een jaar oud. Of het kleintje leed aan andere aandoeningen is niet geweten. “Dit blijven heel uitzonderlijke gevallen”, benadrukt microbioloog Herman Goossens.

3 reacties

  • Monique Hermans

    4 jaar geleden
    Rust zacht!
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Hij had maar psoriasis. Maar dat is wel een auto-immuunziekte. Hij was dus wel een risicopatiënt. Maar er zijn veel meer jongeren met een onderliggende aandoening, soms nog niet helemaal tot uiting gekomen, dan men denkt.
  • José Gonzales

    4 jaar geleden
    Sterkte gewenst aan heel de familie
  1. "Patiënten smeken: wil je alsjeblieft zorgen dat ik niet stik": dagboek van twee hoofdverpleegkundigen, deel 2
    PREMIUM

    "Patiënten smeken: wil je alsje­blieft zorgen dat ik niet stik": dagboek van twee hoofdver­pleeg­kun­di­gen, deel 2

    Ook in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis werd vrees werkelijkheid de voorbije - tweede - crisisweek: een enorme toestroom aan zieke coronapatiënten, verplegend personeel dat nu ook zelf ziek begint uit te vallen en helaas dertien overlijdens. De twee hoofdverpleegkundigen Natalie en Debby, die instaan voor coronazieken, hielden opnieuw een dagboek bij van het hectische leven in de frontlinie. “Hier spelen zich ware drama’s af, die ook voor ons heel erg onwezenlijk aanvoelen. De vragen die we hier van onze patiënten het meest horen? ‘Wil je alsjeblieft zorgen dat ik niet stik?’”
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestijnen - Media Israël: Gazanen ontvluchten massaal Rafah uit angst voor aanval

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestij­nen - Media Israël: Gazanen ontvluch­ten massaal Rafah uit angst voor aanval

    De VS en 17 andere landen roepen donderdag op tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas en zeggen dat er een deal op tafel ligt die in ruil daarvoor een staakt-het-vuren biedt. Ondertussen ontvluchten Palestijnen de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief. Minstens 150.000 burgers zouden de afgelopen weken zijn vertrokken, aldus Israëlische media. In dezelfde stad zijn een werknemer van het Belgische agentschap Enabel en zijn zoontje omgekomen bij een Israëlisch bombardement. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) op X. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.