Real Madrid in extase na de recent gewonnen Clásico tegen FC Barcelona.
Volledig scherm
Real Madrid in extase na de recent gewonnen Clásico tegen FC Barcelona. © Photo News

Valt het voetbal door corona van z’n voetstuk? “Als dit nog lang aanhoudt, zullen we een andere sport kennen”

Voetbal“Wanneer er opnieuw gevoetbald wordt, zullen we daar natuurlijk blij om zijn. Maar het zal allemaal veel minder belangrijk zijn.” Aan het woord is de Duitse sportfilosoof Gunter Gebauer, een bij onze oosterburen deze dagen fel gesolliciteerd man. Hij schetst in gesprek met het Zwitserse Blick de voetbalwereld ‘NC’. Na Corona. Eén met een pak minder euforie.

25 reacties

  • dirk van gossum

    4 jaar geleden
    Zolang dat Corona niet volledig onder controle is wil ik nog wel eens zien wie dat er in een bomvol stadion gaat zitten!!Ik zeker niet.
  • david hendrix

    4 jaar geleden
    Of we het nu willen of niet maar eens deze crisis voorbij is zal deze sport weer zoveel aandacht krijgen dat het de spuigaten uitkomt. Dus neen het voetbal zal niet van zijn voetstuk vallen. Zelfs nu er geen voetbal is blijft men deze sport in de picture zetten.
  • Andr? André Santy

    4 jaar geleden
    Niet alleen voetbal maar ook,wielrennen tennis,golf of Formule 1 zijn sporten die overbetaald zijn.
  • Paul Verbeeck

    4 jaar geleden
    Tijd om hun financiële voordelen af te pakken , nu profiteren ze 2 keer van de sociale zekerheid. En klagen ze steen en been over hun financien, nochtans een paar dagen terug een artikel gelezen over clubs die al plannen aan het maken zijn om dure aankopen te doen .Hoe rijm je dat ?
  • Kris Claes

    4 jaar geleden
    Er zijn genoeg alternatieven voor niet sportliefhebbers dus stop met zagen of sport. Niemand verplicht je te kijken. Het voetbal aan de grond zou perfect zijn voir de hervorming ervan en voor de absurde lonen. Laat ze normale bedragen verdoenen, dan pas zien we wie het echt voor de sport doet.