Minister Muylle wil het kortingverbod, dat de consument in deze moeilijke tijden veel dieper in de geldbeugel deed tasten, weer laten opheffen.
Volledig scherm
Minister Muylle wil het kortingverbod, dat de consument in deze moeilijke tijden veel dieper in de geldbeugel deed tasten, weer laten opheffen. © Klaas De Scheirder

Deze week opnieuw promoties mogelijk in supermarkten, ketens reageren tevreden

Er komen opnieuw promoties en kortingen in supermarkten. Minister van Consumenten Nathalie Muylle (CD&V) legt de laatste hand aan een regeling om het verbod op te heffen. "Het hamsteren is gestopt, dus kunnen we dat herbekijken", aldus de minister. Verschillende ketens kondigden meteen aan dat ze die kortingen zo snel mogelijk weer zullen geven, anderen nemen een iets meer afwachtende houding aan.

76 reacties

  • frans Venloo

    4 jaar geleden
    Promotie's ? oogverblinding noem ik dat een winkelkarretje nu kost al een veirde van Uw verdiend loon en dat is allemaal normaal voor de heren ministers . De levensduurte wordt onbetaalbaar en ze doen er graag aan mee .
  • Jens Vranckx

    4 jaar geleden
    schaf gewoon reclame af voor altijd, en werk met correcte prijzen.
  • Erik Moens

    4 jaar geleden
    “Het hamsteren is gestopt” dus kunnen we dat weer beginnen doen! Gebeurt ook niet gauw quicky inzit met de consument of is het eerder dat hij wakker ligt met de omzet van de detailhandel…
  • Johan Launders

    4 jaar geleden
    De promoties verbieden heeft enkel de supermarkten verrijkt.
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Het is niet alleen de schuld van het uitblijven van de kortingen dat de prijs op drijft. Ook de winkels zelf gaan met hun normale prijzen de hoogte in. Net in een middelgrote supermarkt €3,99 voor een bloemkool en het waren nog miserabele ook is dat normaal.. laatst een kas bon van 2000 terug gevonden van een mooie bloemkool die was toen 16fr dus dat is nu x10, Mijn loon is niet zo veel gestegen en de veiling prijzen ook niet. Aan zulke praktijken mag de regering wel eens paal en perk stellen.