Na allesvernietigende brand: school schenkt opbrengst kerstmarkt aan kleuters

© djr

De opbrengst van de kerstmarkt in basisschool Blijdhove donderdagavond werd geschonken aan twee kleuters en hun ouders, die na een brand in hun huis niets meer hadden.

De kerstmarkt gisterenavond in de vrije bassisschool Blijd-hove in Menen, leek er een als vele andere: er was glühwein, soep en warme chocomelk en de kinderen verkochten er hun tekeningen tussen kerstbomen, slingers en lichtjes.

Toch was deze kerstmarkt iets warmer dan al de andere in haar soort. De opbrengst ervan, ongeveer 500 euro, gaat namelijk naar kleuters Leandro (4) en Younes (5) en hun ouders Marnix Coussement en Kathy Thery. Door een felle brand dit weekend, werd hun huis in de Sluizenkaai onbewoonbaar verklaard. Noodgedwongen moesten ze hun vaste stekje verlaten, zonder kleren en zonder speelgoed. “Eigenlijk willen wij niet te veel media-aandacht. Ik vind het maar normaal dat we als school spontaan onze kinderen helpen”, zegt directrice Jeanique Degroote. Dat de opbrengst van de tweejaarlijkse markt dit keer niet naar de school zelf gaat, vindt ze niet zo erg. “Het is niet dat wij het eten zullen moeten laten. Als zoiets zich voordoet, moet je daar niet te lang over nadenken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen