Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Eerste coronapatiënt aan beademingsmachine van UZ Brussel mag intensieve zorgen verlaten

De eerste Covid-19-patiënt van het UZ Brussel die mechanisch beademd moest worden, is inmiddels aan de beterhand, tweette dr. Manu Malbrain.Beeld Twitter

Goed nieuws uit het UZ Brussel in Jette. De eerste Covid-19-patiënt die er aan de beademingsmachine moest, stelt het veel beter en heeft de afdeling intensieve zorgen mogen verlaten. 

Video wordt geladen...

Details over coronapatiënten worden niet vrijgegeven, maar intensivist Manu Malbrain tweette een foto van de eerste besmette persoon die mechanisch moest worden beademd in het UZ Brussel in Jette. De man steekt zijn duim de lucht in. Hij mocht dit weekend van de beademingsmachine en ligt niet meer op de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis, waarvan dr. Malbrain het diensthoofd is. “Vandaag zijn we hoopvol”, schrijft Malbrain.

Ook in Italië is er weer wat hoop. Zaterdag werden op 24 uur tijd 925 genezen verklaarde Covid-19-patiënten gerapporteerd. Een van hen zien we in eenontroerend filmpje. De genezen vrouw verlaat de ziekenhuisafdeling in een rolstoel, terwijl het verzorgend personeel een erehaag vormt en applaudisseert. De patiënte zelf heeft ook  de handen op elkaar, om de verzorgers en artsen te bedanken.  

Twitter bericht wordt geladen...