Philippe Devos, hoofd van de afdeling intensieve zorgen van het CHC-ziekenhuis in Luik en voorzitter van het grootste artsensyndicaat BVAS, is zelf besmet met het coronavirus.
Volledig scherm
Philippe Devos, hoofd van de afdeling intensieve zorgen van het CHC-ziekenhuis in Luik en voorzitter van het grootste artsensyndicaat BVAS, is zelf besmet met het coronavirus. © RV

Hoe verzorg je jezelf thuis wanneer je milde symptomen hebt? Philippe Devos, intensivist en zelf coronapatiënt, geeft raad

Veruit de meeste Covid-19-patiënten hebben milde symptomen en zieken thuis in quarantaine uit. Maar wat moet je doen als je koorts hebt? Wat met extra vitamines, wat met sporten? Mag je als patiënt nog hetzelfde toilet als je huisgenoten gebruiken? Wanneer moet je naar de spoed? We vroegen het aan Philippe Devos, diensthoofd intensieve zorgen van het CHC-ziekenhuis in Luik. De intensivist waarschuwde als eerste in ons land voor wat er op ons zou afkomen en ondervindt momenteel zelf aan den lijve hoe het voelt om besmet te zijn met het nieuwe coronavirus.

17 reacties

  • Lien Mathieu

    4 jaar geleden
    Ik ben positief getest op Corona en ervaar milde symptomen waarvan hoofdzakelijk plotse geur en smaak verlies. Ik proef en ruik helemaal niets.. dit nu sinds 9dagen. Sinds vandaag Heb ik wel meer energie, heeft iemand ervaring rond het weer terug krijgen van smaak en deur?
  • Aname Doen

    4 jaar geleden
    De enige factoren die de immuniteit ondersteunen is een evenwichtig dieet (raadpleeg de WHO aanbevelingen als je niet weet wat evenwichtig is), voldoende nachtrust en beweging. Extra vitamines inemen kan mogelijk nefast zijn voor de immuniteit. Het enige dat de immuniteit kan 'versterken' is een vaccin of een eerdere overleefde besmetting (maar ook dat is geen garantie).
  • Gertie Daerden

    4 jaar geleden
    Fijn dat een arts openlijk, vitaminen in een goed daglicht zet. Naast de jacht op het virus, moet er evenveel aandacht gaan, naar het versterken van de immuniteit.
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Verpleegsters waren al voor de crisis met te weinig waardoor er al burn outs enz.. Er werd niet naar hen geluisterd. Diezelfde mensen werken zich nu te pletter om levens te redden. Een assistent arts vind dat daar een les moet uit getrokken worden, in zorg en mensenlevens kan en mag nooit gesnoeid worden!
  • Michel De Deken

    4 jaar geleden
    Gerda Beyen wat gaat er voor gezondheid of geld ?.die mensen weten wel waar ze over praten ze zien het alle dagen 7/7 het is nu zo en we moeten erdoor hou u aan de regels en zo komen we er samen snel door .!