Het Jianghan-district in Wuhan
Volledig scherm
Het Jianghan-district in Wuhan © Earth observatory

Nieuwe satellietbeelden brengen afname van lucht- én lichtvervuiling in kaart

De luchtverontreiniging in Europa en China is sterk afgenomen dankzij de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Vooral in (wereld)steden waar een lockdown van kracht is, is een groot verschil te zien in concentraties stikstofdioxide, alsook lichtvervuiling. Het was in jaren niet zo donker in de (Chinese) steden.

3 reacties

  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Wat een klein virusje al niet teweeg brengt. Binnenkort kunnen de overige mensen terug zuivere lucht inademen. En moeten zij niet meer overgaan tot een uurtje lichten uitschakelen. Dan zijn ze gewoon van zonder licht te zitten. Eindelijk eens terug sterren kunnen zien. Heerlijke vooruitzichten.
  • Eric Grosemans

    4 jaar geleden
    Eigenlijk zou de openbare verlichting hier na 22.00 uur ook gedoofd kunnen worden, nu er toch niemand meer mag buitenkomen heeft die weinig zin. Het zou een grote besparing zijn, nu ze hun centjes voor andere zaken nodig hebben.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    wel, dat is tenminste goed nieuws. Laten we de conclusies trekken : meer thuiswerken, les via schooltelevisie, minder import- en export van producten en goederen die we zelf kunnen maken ....