Onder meer de politie van Antwerpen kreeg al te maken met spuwende mensen. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
Onder meer de politie van Antwerpen kreeg al te maken met spuwende mensen. (illustratiebeeld) © Joel Hoylaerts/Photo News

De Crem: “Spuwen naar agenten absoluut ontoelaatbaar en onbegrijpelijk”

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) vindt het "absoluut ontoelaatbaar en onbegrijpelijk" dat mensen bewust spuwen of hoesten in de richting van politieagenten. "Wij willen dat daar op de strengst mogelijke manier tegen wordt opgetreden", klinkt het op zijn kabinet.

31 reacties

  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Ja, strenge straf maar wanneer? Als ze eerst in oktober voor de rechter komen? Onmiddellijk arresteren en voor 5 jaar opsluiten. Tussen nu en oktober kunnen ze nog veel in iemand anders gezicht spuwen!!
  • Lena Van Liedekerke

    4 jaar geleden
    In Nederland zijn de eerste Coronaspuwers al voor de rechter verschenen en gestraft volgens het 'supersnelrecht'. In België komt de eerste ergens in oktober voor de rechter. Da's het verschil!
  • Stephan Van den Berghe

    4 jaar geleden
    Er direct goed op meppen met de stok, handboeien aan en snelrecht.
  • Nadine Abe

    4 jaar geleden
    Ik weet de oplossing , als ze die personen eens verplichten als boete , één week mee te draaien in de klinieken waar corona patiënten liggen als is het nog maar om alles te desinfecteren of de kamers proper te houden . Ze zouden dan wellicht tot het besef komen om daar niet mee te spotten .
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Als je als politie zo rondloopt wel dan wordt je niet ernstig genomen .In Duitsland zie je geen enkele zo lopen en spuwen ,ja kan niet ,maar zijn de mensen zo stilaan niet moegepest met boetes,.Doe zo verder en zal wel eens kunnen ontsteken in een burgeroorlog en daar is nu niet veel voor nodig maar niemand blijkt het te beseffen.
  1. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen
  2. Zoon van vermiste Annie De Poortere spreekt voor het eerst: “Plots moeten we rekening houden met moord”
    PREMIUM

    Zoon van vermiste Annie De Poortere spreekt voor het eerst: “Plots moeten we rekening houden met moord”

    “Ga even zitten. We hebben uw mama gevonden.” Met dat telefoontje kreeg een stomverbaasde Jo Defever (56), de zoon van de vermiste Annie De Poortere, zaterdagnacht te horen dat er resten van haar lichaam in de tuin van hun buurman in Sint-Martens-Latem zijn teruggevonden. Dertig jaar na haar verdwijning. Hier spreekt zoon Jo voor het eerst: “Ze was een zorgzaam type, mijn vader en ik kwamen op de eerste plaats.”
    Sint-Martens-Latem