André Meganck in de Tour van 2005 tussen Bernard Hinault (tweede van links) en Tourbazen Leblanc (tweede van rechts) en Prudhomme (eerste van links).
Volledig scherm
André Meganck in de Tour van 2005 tussen Bernard Hinault (tweede van links) en Tourbazen Leblanc (tweede van rechts) en Prudhomme (eerste van links). © Photonews

Renners nemen afscheid van de ‘Meesterfixer’: “Net nu de koers tijdelijk stilstaat, stopt ook de chrono van André Meganck met tellen”

WielrennenAndré Meganck is op 72-jarige leeftijd overleden. De ‘Meesterfixer’ was een graag geziene figuur in het peloton, getuige de vele reacties van verschillende (ex-)renners op het overlijden van de man. “Net nu de koers tijdelijk stilstaat, stopt ook de chrono van André Meganck met tellen”, vat Serge Pauwels het enig mooi samen.

3 reacties

  • Luc Deville

    4 jaar geleden
    André heeft meer gedaan voor het succes op Vlaamse TV van de (wieler)sport dan al de verslaggevers samen. Het is dankzij hem dat de Vlaamse wielerverslaggevers tot in Nederland konden en kunnen schitteren. Ook de nekmaat van M.W. ,huidig hoofd commentator, zou een maatje of twee kleiner zijn als hij in het begin van zijn carrière het zonder hem moest doen.
  • Thomas Boulange

    4 jaar geleden
    rust in vrede en vertel god je verhalen over "de koers" ,hij zal aan je lippen hangen.
  • Patrick Tuerlinckx

    4 jaar geleden
    Andre bedankt voor uw mooie werk voor wielersport ! Adieu André en veel sterkte aan de familie Meganck