Johan Van Hoof, hoofd van de wereldwijde vaccinafdeling van J&J in de studio van VTM Nieuws.
Volledig scherm
Johan Van Hoof, hoofd van de wereldwijde vaccinafdeling van J&J in de studio van VTM Nieuws. © VTM Nieuws

Farmareus Johnson & Johnson hoopt eerste coronavaccin begin 2021 op de markt te brengen: “Wij zijn voorzichtig optimistisch”

Eindelijk is er een sprankeltje hoop in deze corona-crisis. Farmareus Johnson & Johnson (J&J) zegt dat het begin volgend jaar al een vaccin klaar kan hebben. Het bedrijf pompt 1 miljard dollar in het onderzoek met steun van de Amerikaanse overheid. Johan Van Hoof, hoofd van de wereldwijde vaccinafdeling van J&J, heeft meer uitleg gegeven in de studio van VTM Nieuws.

48 reacties

  • Freddy Van Groens

    4 jaar geleden
    Aan allen die beter weten als de wetenschap, ik hoop voor u dat u nooit ernstige ziek wordt want dan ga u geen medecijnen weigeren ;ik weet heel goed over wat dat ik spreek.
  • Richard Van Wabeeke

    4 jaar geleden
    Probleem creëren en dan met de oplossing afkomen is een tactiek die al lang gekend is. Hoe zo? Geen winst?... toch, als ik 1 miljard x 10 euro doe kom ik toch 10 miljard uit of doet mijn reken machine wat raar? Die bedrijven kapitaliseren op de onwetende mensen hun gezondheid en dit is een schending van het mensen recht! uiteraard zullen zij niet verantwoordelijk gesteld worden voor enige complicaties die optreden! Mijn verzekering DEKT NIET tegen vaccinatieschade!
  • Igor Vermoortel

    4 jaar geleden
    Als je de pharma industrie als grootte boeman wil laten uitschijnen kan je best ookgeen vaccinaties/medicatie nemen, kwestie van niet hypocriet over te komen natuurlijk
  • Francois Voortman

    4 jaar geleden
    Waarom een vaccin? In China is het virus weg. Nul besmettingen per dag. Wie liegt er? De Chinezen of de pharma-industrie?
  • David Franckaerts

    4 jaar geleden
    Hahaha en nog altijd mensen die denken dat ze dit onderzoek verrichten uit medeleven en samenhorigheid hahahaha! Zij en net als al de rest hoopt om de 1ste te zijn om stinkend rijk van te worden, massawinsten is de enige drijfveer bij deze bloedzuigers!