Man excuseert zich voor dronken gelal en schenkt gemeenteraadsleden een kerstbeertje

© hls

Een mens kan al eens boven zijn theewater zijn en dingen doen waar hij later spijt van krijgt. Het overkwam een Herzelenaar een maand geleden toen hij de gemeenteraad verstoorde. Om zich te verontschuldigen overhandigde hij nu een kerstbeertje.

hls

De man bood zijn excuses aan bij gemeenteraadsvoorzitter Hilde Van Impe, bij burgemeester Johan Van Tittelboom (Open VLD) en bij gemeentesecretaris Daniël Adriaens. De excuses werden aanvaard en om de hernieuwde vriendschap te bezegelen, schonk de man een beertje aan de gemeentebestuurders. Vrede voor iedereen dus.

Het voorval deed zich vorige maand voor toen de man op stap was in Herzele. Hij had al enkele cafés bezocht, maar had nog geen zin om naar huis te gaan. Toen hij licht zag branden in de gemeentelijke raadszaal dacht hij dat daar ook wel wat gezelligheid te rapen zou zijn. Hij waggelde de zaal binnen en plofte zich neer aan de vergadertafel in een leeg zitje van de oppositie. Toen hem duidelijk werd gemaakt dat die zitjes gereserveerd waren voor de raadsleden, ging hij in het publiek zitten. Van daaruit applaudisseerde hij telkens als een raadslid tussenbeide kwam en toen hij zich ook begon te mengen in de debatten maakte voorzitter Hilde Van Impe hem duidelijk dat hij best zou opstappen. De man trok zijn jas aan en verliet mopperend de zaal.

De man kwam al naar het gemeentehuis om zich te verontschuldigen. Het kerstcadeautje dat hij nu achterliet kreeg een ereplaats op de gemeenteraad van deze week.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen