Familie van zwaargewonde man hoopvol na drie weken coma

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De zwaargewonde Jabbekenaar Jeroen Coppens (31) ligt drie weken na zijn ongeval nog steeds in het ziekenhuis. Maar zijn moeder kan wel voor het eerst iets positiefs kwijt. “Ik denk dat hij me kan horen”, zegt ze hoopvol.

tlg

Drie weken na het zware ongeval waarbij Jeroen Coppens (31) uit Jabbeke levensgevaarlijk gewond raakte, ligt hij nog steeds in coma. Maar voor het eerst heeft z'n moeder een beetje positief nieuws. “Ik denk dat hij me hoort als ik tegen hem spreek”, zegt ze. “Hij kneep al een keer heel lichtjes in mijn hand toen ik hem dat vroeg. Het is aan die kleine dingen dat ik mij momenteel moet optrekken.”

Jeroen raakte begin deze maand betrokken bij een zwaar ongeval langs de Legeweg in Jabbeke. Hij was met zijn Opel Astra op weg naar huis toen hij de controle over het stuur verloor. Hij ging van de baan, belandde in een gracht en ging enkele keren over de kop. De brandweer bevrijdde de dertiger uit zijn voertuig. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanvankelijk gaven de dokters hem nog een procent kans om het ongeval te overleven. Maar drie weken later is Jeroen nog steeds aan het vechten. “En dat ene procentje is ook wel al wat gestegen”, zegt zijn mama Rosette Calleeuw. “Gisteren stak hij het puntje van zijn tong uit toen de dokter hem dat vroeg. Het gaat heel traag, maar elke dag gaat het een beetje beter.”

Hersenschade

Dat er hersenschade zal zijn na het ongeval staat zo goed als vast. Maar hoe groot die precies is, is voorlopig nog onduidelijk. “De dokters vrezen wel dat zijn linkerzijde verlamd zal blijven”, zegt mama Rosette. “Wij kunnen nu niets anders doen dan blijven hopen dat hij snel wakker wordt. Hoe dat zal zijn, weten we niet.”

De feestdagen van Rosette niet dezelfde als andere jaren. Ze is dan ook niet van plan om veel te doen. “Ik ben niet echt in de stemming om te vieren”, zegt ze. “Ik zal met Kerstmis wel eens bij Jeroen passeren. Maar in een feest heb ik nu uiteraard geen zin.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen