Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Geert De Rycke

Bent u een scherm-, natuur- of salonsporter? Onderzoekers willen weten of u nu meer of net minder sport

Sporten we nu, in deze coronatijden, meer dan vroeger, omdat we toch niets anders om handen hebben? Of doen we helemaal niks, omdat voetballen en zwemmen en fietsen in groep niet meer mag? Kruipen we massaal op de rollen in de living en hebben we toch maar die loopband via het internet besteld? Omdat meten weten is, onderzoeken de KU Leuven, de UGent en de VUB nu hoe we bewegen en sporten en of dat ons gedrag definitief zal veranderen. “Maken we de geboorte van de coronasporter mee?”

8 reacties

  • Marko Decandt

    4 jaar geleden
    Altijd al salonsporter geweest, heb wel praktisch alles wat je in een fitness kan vinden en staat in mijn 'fitnessruimte' bij mij thuis. En een programma volg ik van filmpjes van you tube van Jeff Cavalier. Maar dat doe ik al een jaar of 10 ongeveer, dus Corona heeft daar geen invloed op.
  • vicky vanderweyen

    4 jaar geleden
    Ben nooit sportief geweest maar ga nu meer wandelen,behalve in het week-end omdat ik dan de mensen die nog werken ook de kans wil geven om buiten te komen.
  • johan ruell

    4 jaar geleden
    Ik zou mijn looptraject van ongeveer 6-7 km om de 2 dagen echt niet kunnen missen, zowel in de zomer als in de winter. Maar als je recht tegenover heverleebos woont, is de uitdaging zeer groot, hoewel ik slechts weinigen uit mijn buurt in het bos zie. Onbegrijpelijk, velen willen er wel wonen maar ze maken er geen gebruik van.
  • Michel huygens

    4 jaar geleden
    Tot heden was het redelijk fris buiten zodat er van buitensporten iets minder in huis kwam, daarom fitness in huis...maar volgende week echte lente
  • Kevin van Goethem

    4 jaar geleden
    Ik kan niet meer sporten. Alles is dicht.