Premier Sophie Wilmès.
Volledig scherm
Premier Sophie Wilmès. © EPA

EU-lidstaten keuren 37 miljard euro noodsteun voor coronacrisis goed, België onthoudt zich als enige

De lidstaten van de Europese Unie hebben maandag definitief ingestemd met de inzet van ongebruikte fondsen uit de Europese begroting. Daardoor kan er tot 37 miljard euro vrijkomen voor de bestrijding van de coronacrisis en de opvang van de economische schok. België onthield zich als enige lidstaat.

53 reacties

  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    De rijkere regio’s betalen meer dan de armere, dat is normaal. Maar als er steun gegeven wordt dan moet dat volgens behoefte zijn. Er is geen enkele reden waarom Wallonie het grootste deel van de subsidie moet krijgen als het merendeel van de corona patiënten en getroffen werkkrachten zich in Vlaanderen bevindt!
  • Joris Vanderaert

    4 jaar geleden
    En nog verdedigt guido Bervoets de EU, als het maar tegen N-VA is. Hoe leg je uit dat hoofdsteun, dus steun uit EXTRA nood ontstaan door corona, volgens een andere verdeelsleutel wordt verdeeld dan daar waar de impact door corona het grootst is? Hoe leg je dat uit guido?
  • gina duribreux

    4 jaar geleden
    schaamteloos en Vlamingen willen op die manier uit Europa juist goed om daar ook nog te betalen dit is er ver over maar ja alle grootte posten zijn voor de walen dit val geweldig op en nu is stap te ver keuze ligt nu bij Europa maar op die manier kan het niet eerlijk duur langst en BRITTEN hebben gelijk
  • Mario Bocque

    4 jaar geleden
    Pas op Walonië ! :"Het kan verkeren" zei Bredero. Ik ga volgende keer zeker nog Vlaamser kiezen.
  • Ferdinand Nuyts

    4 jaar geleden
    België wordt straks Italië qua schulden, bedankt liberale familie. Het onuitgegeven nutteloos experiment van een minderheidskabinet, de regering Wilmès II, leidt tot nieuwe, ongekende scenario’s van hoe het land te leiden. Een nieuw overlegorgaan, de ‘superkern’, brengt elke week tien partijen bijeen. Een vergadering van drieënhalf uur zaterdag toonde vooral aan hoe inefficiënt dat allemaal werkt.