Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. © VTM NIEUWS

Na paasvakantie krijgen leerlingen zeker nieuwe leerstof: deze drie scenario’s liggen op tafel

BinnenlandAls de scholen vanwege de coronamaatregelen niet meteen na de paasvakantie kunnen heropenen, dan zullen de leerkrachten overgaan tot de ‘preteaching’ van nieuwe leerstof. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) na overleg met het onderwijsveld.

198 reacties

  • Gregory Verhaeghe

    4 jaar geleden
    Zou het niet een extra stimulans zijn om de hardwerkende ouders te vergoeden, nu alle leerkrachten toch genoeg verdienen met hun bijberoep?
  • Stefanie Verstraeten

    4 jaar geleden
    Wat met kleuters die lopen ook achterstand op vooral kindjes die het al wat moeilijker hebben. En daar wordt er niks voor gedaan. Ze leggen er tenslotte de basis voor de verdere schooljaren.
  • Mario Bocque

    4 jaar geleden
    Waarom het schooljaar niet verlengen met 1 (1/2) maand en de grote vakantie inkorten tot 2 à 3 weken...zo nodig ? Waarom alles zo gecompliceerd willen maken terwijl het allemaal zo veel gemakkelijker kan ? Gewoon wat gezond boerenverstand gebruiken en wat minder kwebbelen in de media ! Toon wat echte doortastendheid, Mr de NVAer ! Met iedere leerling een PCtje te bezorgen ga je dit alles behalve oplossen.
  • Johnny L Verhoeven

    4 jaar geleden
    Ongelofelijk hoe deze crisis door politici gebruikt word om besparingen er door te duwen. Thuis onderwijs is net zoals thuiswerk een enorme besparingsoperatie.
  • Jo Peeters

    4 jaar geleden
    Niet ieder kind zit in het lager onderwijs. In het middelbaar moet les gegeven worden door de leerkrachten op de manier die leerkrachten en leerlingen aankunnen. Ouders moeten dat voor middelbare scholieren niet doen.