Beleggers negeren slecht nieuws over de economie en stuwen Dow Jones 3,2 procent hoger

De Amerikaanse aandelenbeurzen stijgen voor de vierde dag op rij. Beleggers negeren de stroom aan slechte berichten over de economie. Het positieve beurssentiment wordt vooral gestuwd door berichten uit de gezondheidssector.

Abbott Laboratories (+ 6,4 procent) kreeg een spoedtoelating voor de vermarkting van een corontest die in 5 minuten resultaat geeft. Ook Johnson & Johnson (+ 8 procent) kondigde een mogelijk vaccin voor het virus aan.
De Dow Jones dikte 690 punten aan, goed voor een stijging van 3,2 procent. De S&P 500 wint 3,3 procent en de technologiebeurs Nasdaq zelfs 3,6 procent.

Naast de farma-aandelen doen ook de techaandelen als Microsoft (+ 7 procent), Alphabet (+3,3 procent) en Amazon (+3,3 procent) een uitstekende zaak.

Analisten stellen zich vragen bij de onafgebroken klim van de voorbije dagen. Dat de pandemie een zeer diepe recessie zal veroorzaken, lijkt onontkoombaar, aldus Nariman Behravesh, de hoofdeconoom bij IHS Markit. Hij rekent op een krimp van het bbp van 25 procent in het tweede kwartaal.

Volgens Behravesh begrijpt de markt nog niet hoe langzaam het herstel zal zijn. Lockdowns kunnen volgens hem tot de zomer aanslepen en ook daarna zal het nog lange tijd duren voor er van enige normaliteit sprake is. ,

Een vat ruwe olie kost nog 20 dollar, zijn laagste prijs in 18 jaar. De quarantainemaatregelen leiden tot de grootste daling van de vraag naar olie in de geschiedenis.

De euro moet terrein prijsgeven en noteert tegen 1,10 dollar, een verlies van 0,8 procent. Goud gaat een procent hoger en kost nu 1.641 dollar per ounce. De bitcoin blijft erg volatiel en dikt bijna 9 procent aan tot 6.465 dollar.

Meer