“N-VA gebruikt valse accounts om zichzelf te promoten en dat is niet onschuldig”

© BELGA

Groen-voorzitter Meyrem Almaci zegt in een interview met VRT dat de N-VA fake accounts gebruikt om hun eigen berichten te promoten. “Wij stellen vast dat ‘Ik steun Theo’ toch bijzonder veel geretweet is door fictieve personages, en dat is niet onschuldig,” aldus Almaci.

evg

Op 100 berichten van N-VA die geretweet worden op Twitter, zitten volgens Groen-voorzitter Meyrem Almaci 60 retweets vanop valse adressen. “Trumpiaanse technieken”, vindt Almaci, waarbij men het debat begint te sturen in een richting die niet langer “door echte mensen” wordt bepaald.

Ze verwijst hiermee dat de ‘Ik steun Theo’-actie van N-VA om staatssecretaris Theo Francken te steunen in het heisa rond het visum voor het Syrische gezin in Aleppo. Er kwam massaal veel steun op sociale media, al bleken een aanzienlijk aantal retweets verstuurd te zijn door fake accounts. De Groen-voorzitter beweert dat veel “mensen die niet bestaan” de actie deelden op sociale media, waardoor de beeldvorming beïnvloed werd.

N-VA ontkent echter tegenover de VRT dat ze hiermee iets te maken hebben. De partij heeft het niet nodig “om de achterban kunstmatig op te kloppen”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen