Artsen in het Italiaanse Brescia checken de longscan van een patiënt.
Volledig scherm
PREMIUM
Artsen in het Italiaanse Brescia checken de longscan van een patiënt. © Photo News

Dit doet Covid-19 met uw longen: een stand van zaken

In iets meer dan drie maanden tijd is Covid-19 van een ver-van-ons-bedvirus geëvolueerd tot een nationale gezondheidscrisis. Maar wat weten onze specialisten intussen over de ziekte en de schade die ze teweegbrengt in ons lijf? ‘De Morgen’ maakt een stand van zaken op.

4 reacties

  • Conny Van Neste

    4 jaar geleden
    Beter in gans de wereld dezelfde lockdown laten doen op hetzelfde moment. Hoe kan je iets oplossen zoals we nu bezig zijn.
  • John Ulmer

    4 jaar geleden
    geert maes; inderdaad, had China niet, zoals gebruikelijk bij communisten, de boel 6 weken proberen te verdoezelen, maar ONMIDDELLIJK ingegrepen, had het NOOIT tot deze proportie uitgegroeid !
  • Polutnik Ronald

    4 jaar geleden
    In China is het virus opnieuw uitgebroken , en dit door de maatregelen op te heffen. En dat zal België ook gaan meemaken als de maatregelen te vlug worden opgeheven.
  • Geert Maes

    4 jaar geleden
    Wat ik mij afvraag waarom wij China nog steeds niet banen.
  1. Bestraling van kanker tijdens zwangerschap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststellen”

    Bestraling van kanker tijdens zwanger­schap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststel­len”

    Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind, dat blijkt uit een nieuwe studie van UZ Leuven in The Lancet Child & Adolescent Health. Voor de resultaten van dit onderzoek bekend werden gemaakt wisten artsen niet wat de gevolgen waren voor een foetus bij radiotherapie tijdens de zwangerschap. Hierdoor was er discussie in de medische wereld over de veiligheid ervan. Maar daar scheppen Belgische wetenschappers nu duidelijkheid in. “Dankzij dit onderzoek kunnen artsen wereldwijd zich voortaan baseren op een medische studie”
  2. Mazelen en kinkhoest in opmars: wat is er aan de hand? “Het is een killervirus voor kinderen”
    PREMIUM
    12

    Mazelen en kinkhoest in opmars: wat is er aan de hand? “Het is een killervi­rus voor kinderen”

    De mazelen en kinkhoest zijn in opmars en dat is verontrustend nieuws. Want, zo zeggen virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht, het zijn “killervirussen voor kinderen”. Dat blijkt ook: in Nederland stierven dit jaar al minstens vier baby’s aan kinkhoest en bij ons stijgen de besmettingscijfers. Wat betekent dat voor jou en jouw kinderen? Hoe kan je een besmetting voorkomen? Moet je je opnieuw laten vaccineren op latere leeftijd? En wat als je toch ziek wordt?