(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Shutterstock

Mantelzorgers vragen duidelijkheid rond quarantainemaatregelen: “Kakofonie aan regels en attesten is onhoudbaar”

Volgens mantelzorgorganisatie Steunpunt Mantelzorg en thuiszorgorganisatie i-mens heerst er nog te veel onduidelijkheid over wat een mantelzorger mag en kan doen. Om te voorkomen dat mantelzorgers door de politie worden tegengehouden, vragen de organisaties om een algemeen en rechtsgeldig attest, tenzij er duidelijk wordt gecommuniceerd over welke zorg en ondersteuning gegeven kan worden.

5 reacties

  • Marijke Stinkens

    4 jaar geleden
    Ik zorg nu voor de boodschappen van papa en ben niet geregistreerd als mantelzorger van hem. Als ze me tegenhouden, geef ik zijn nummer en mogen ze hem telefoneren. Welk bewijs heb ik anders?
  • NICOLE SOBRY

    4 jaar geleden
    Ik gebruik het attest van de mutualiteit om aan te tonen dat ik mijn moeders mantelzorgster ben, maar een attest van de gemeente waar de hulpbehoevende woont zou toch ook moeten kunnen worden bezorgd.
  • Etienne Callebout

    4 jaar geleden
    Toch niet moeilijk ,de politie heeft inzage in het rijksregister die kan ook zien of de persoon in kwestie mantelzorger is of dat hij voor een hoog bejaarde persoon moet zorgen .discussie afgesloten .
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    quarantaine = 40 dagen. Anders is het ophokking. Breng geen verwarring maar geef duidelijke communicatie dat mensen weten waarover er gesproken wordt.
  • Hans Oomen

    4 jaar geleden
    Waar is de noodregering nu ? Moest er komen voor zo een zaken op te lossen maar nee niets is minder waar . Nu valt het weer op dat het enkel ging om de postjes en niet het welzijn van de mens ...