Dirk Van Duppen en zijn zoon Ben.
Volledig scherm
Dirk Van Duppen en zijn zoon Ben. © © Philip Reynaers / Photo News

PVDA-dokter Dirk Van Duppen (63) overleden: “Hij wijdde zijn leven aan het meest nobele”

PVDA-dokter Dirk Van Duppen is maandagavond overleden in intieme kring. Van Duppen leed aan pancreaskanker. Hij werd 63.

27 reacties

  • Rodayna Fiss

    4 jaar geleden
    Veel sterkte dr lieve en familie en alle nabestaanden die dr Dirk graag mochten. Dr lieve en dirk mijn huisarten..bedankt voor alle goede zorg en liefde. We zullen je missen strijder..
  • John Lachens

    4 jaar geleden
    Sterkte aan de familie en vrienden. Dirk was een bijzondere mens. Hij zal hard gemist worden.
  • Francois Sals

    4 jaar geleden
    de zorg voor de medemens telde en niet de centen ,niet de erelonen bij bv een één persoon kamer ....dus een dokter ,geen graaier en ja zo zijn er nog , maar heel,heel weinig !!!
  • Ghislain Geerts

    4 jaar geleden
    Een goed mens is gestorven waren er maar meer zoals u . Innige deelneming aan de familie .
  • irene van herck

    4 jaar geleden
    Heel veel sterkte voor familie en iedereen die het genoegen had hem te kennen.Was een fijne man en dokter. RIP.❤
  1. Dirk Van Duppen en zoon Ben. Afscheid van een vader, arts, politicus en dwarsligger: “Reken me af op wat ik voor een ander betekend heb”
    PREMIUM

    Dirk Van Duppen en zoon Ben. Afscheid van een vader, arts, politicus en dwarslig­ger: “Reken me af op wat ik voor een ander betekend heb”

    Met trots en tranen in de ogen. Zo kijken vader Dirk (63) en zoon Ben (30) Van Duppen begin februari naar elkaar tijdens ons gesprek. Het zal het laatste interview van Dirk zijn. Hij heeft dan nog amper een paar weken leven in zich. De strijd tegen de pancreaskanker is de eerste en laatste die hij zal verliezen. Die tegen de Lange Wapper won hij glansrijk, de farma-industrie moest een deel van het Kiwimodel slikken. Een leven lang zette hij zich in voor zijn patiënten en Geneeskunde voor het Volk. “Je hoopt in het begin de dood nog een toer te kunnen lappen, te marchanderen. Nu ben ik blij dat ik straks, dankzij de euthanasie, zonder pijn kan vertrekken”, klonk het begin februari. Van Duppen overleed op maandagavond 30 maart. Zijn laatste interview, dat op 7 februari in onze krant verscheen, kan je hieronder integraal teruglezen.