Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © REUTERS

Europese ziekenhuizen slaan alarm over dreigend tekort coronamedicatie

De European University Hospital Alliance (EUHA) trekt aan de alarmbel over het dreigend tekort aan levensnoodzakelijke geneesmiddelen voor de behandeling van Covid-19-patiënten op intensieve zorg. De organisatie vraagt dat de productie en distributie van deze medicijnen op Europees niveau gecoördineerd wordt. Bij de EUHA zijn universitaire ziekenhuizen aangesloten uit een tiental landen, daaronder ook het UZ Leuven.

2 reacties

  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    EU moest zijn : een doorgedreven co ordinatie op alle vlakken. De EU is blijkbaar totaal onvoorbereid. Dat deze catastrofe eens zou gebeuren was te verwachten. Al enkele crissisen kunnen bezweren maar iets geleerd ? Blijkbaar niet. Misschien in de leer gaan in Zwitserland ?
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    De verrottingsstrategie van de rechtse rakkers heeft goed gewerkt, ze hebben stelselmatig alles afgebroken in de zorg en sociale voorzieningen. Ze hebben voor hun rijke vrienden de grenzen naar lage-loon-landen als China geopend en allerlei subsidies gemaakt voor diezelfde rijke vrienden. Als je rechts stemt dan stem je tegen jezelf. Het enige dat die altijd doen is alles afbreken voor de burger!