Het lichaam van een overleden coronapatiënt wordt met een vorklift uit een koelvrachtwagen gehaald in Brooklyn, om in een lijkwagen geladen te worden en naar een mortuarium overgebracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het lichaam van een overleden coronapatiënt wordt met een vorklift uit een koelvrachtwagen gehaald in Brooklyn, om in een lijkwagen geladen te worden en naar een mortuarium overgebracht. © AP

Vlaamse journaliste in New York, de stad waar nu om de 9 minuten iemand sterft: “Dit wordt een sociaal experiment zonder voorgaande”

In New York, momenteel dé hotspot van de coronacrisis in de VS, sterft om de 9 minuten iemand aan het virus, blijkt uit de cijfers van gisteren. In ziekenhuizen worden de lichamen met een vorklift in koeltrucks geladen. De Vlaamse journalist, stadsgids en schrijver Jacqueline Goossens woont al 40 jaar in New York en ziet het leven er gaandeweg stilvallen. “De ongelijkheid tussen mensen is enorm groot, net als de gaten in het financiële vangnet. Deze crisis is een ongezien sociaal experiment, een stresstest voor het kapitalisme. De gevolgen zullen spectaculair zijn.”