In Alken, de zwaarst getroffen gemeente van het land, zijn vandaag de straten totaal verlaten
Volledig scherm
PREMIUM
In Alken, de zwaarst getroffen gemeente van het land, zijn vandaag de straten totaal verlaten © Karolien Coenen

Alken, het zwaarst getroffen dorp in zwaarst getroffen Limburg: “Hier gaat paniek van komen”

Geen enkele provincie telt meer coronabesmettingen dan Limburg. De Limburgers proberen te begrijpen hoe dat komt en zoeken koortsachtig naar verklaringen. “Het zijn toch hallucinante cijfers”, zegt de burgemeester van Alken, de zwaarst getroffen gemeente van het land. “De mensen zijn verbouwereerd. Er is al paniek geweest toen bekend raakte dat er één besmetting was in het dorp. De paniek zal terugkomen.”

12 reacties

  • Sakina Sarie

    4 jaar geleden
    Corona stond in vaccin 2019. Zelf mee gemaalkt als proefkonijn in 2016!!
  • janine stevens

    4 jaar geleden
    Het ligt gewoon aan de mensen zelf, Belgen hebben blijkbaar veel moeite om de regels te volgen, discipline is een woord die veel mensen niet meer kennen.
  • Hanne Vlaeminck

    4 jaar geleden
    ja maar jo, dat zijn mensen die vanuit heel limburg komen, ook diegenen die daar werken... Die theorie houdt ook geen stand, hoor!
  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    Vooral niet naar goeie raad en dringende adviezen van professionals luisteren, zou dat misschien de reden kunnen zijn? De enige reden van besmetting is intensief en proximatief contact met andere mensen, contactbesmetting is eerder een marginaal verschijnsel, dus ga zelf maar na. In mijn eigen omgeving zijn het tot nu toe geen dokters of verplegers, maar onderwijzers en proffen die besmet zijn. Helaas logisch.
  • Jo Bosman

    4 jaar geleden
    Ge moet er niet veel achter zoeken. Veel mensen van uit de regio Komen daar samen. Autokeuring, examencentra enz . Allemaal zaken die pas op het allerlaatste moment gesloten werden .