Veel volk zal er de eerstvolgende weken op de zeedijk in Knokke alvast niet lopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel volk zal er de eerstvolgende weken op de zeedijk in Knokke alvast niet lopen. © Benny Proot

Burgemeester Knokke trekt nu al streep door zomerseizoen: terecht of voorbarig?

Mooi weer volgens de voorspellingen, dát wel. Maar geen terrasjes of gocarts op de zeedijk. Voor de kust wordt de paasvakantie sowieso een flop. Als we burgemeester Leopold Lippens van Knokke-Heist mogen geloven, maken we zelfs over het hele zomerseizoen beter al een kruis. Knokke schrapte alle grote evenementen wegens “niet realistisch”. Lippens dacht ook aan het weren van alle tweedeverblijvers, maar dat kan hij niet. Volgens Westtoer bedraagt het omzetverlies voor het kusttoerisme na deze paasvakantie al 750 miljoen euro.

40 reacties

  • Lucie Vervaeke

    4 jaar geleden
    Excelent burgermeester. Neemt goede beslissingen
  • David Spysschaert

    4 jaar geleden
    Dat hij dan mijn rekeningen en omzetgemis vergoed. Ik weiger nog gelijk welke belasting te betalen.
  • Lieven Buysse

    4 jaar geleden
    Burgemeester Lippens is mijn type niet maar deze keer zou hij wel eens oversvhot van gelijk kunnen hebben. Blijf in jullie kot en annuleer alles nu.
  • Jaak Casteleyn

    4 jaar geleden
    Een burgemeester om U tegen te zeggen, no nonsens, visie en eerlijkheid en zeer dicht bij zijn residenten, daar kunnen burgemeesters - mooipraters zelfs uit grote steden veel van leren.
  • chris delanghe

    4 jaar geleden
    Een zeer verstandig man, en zijn plaats als burgemeester méér dan waardig! Die komt tenminstte écht op voor zijn inwoners en stad én hun gezondheid. Ze kunnen wat mij betreft in heel Belgie alle grote evenementen schrappen, nog beter verbieden!. Uitzonderlijke situaties vragen nu eenmaal om beslissingen door mensen met gezond verstand.