De Amerikaanse president Trump.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Trump. © Photo News

Nog 30 dagen sociaal afstand houden in VS: Trump voorspelt "zeer pijnlijke twee weken"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag voorspeld dat de VS "twee zeer, zeer pijnlijk twee weken" te wachten staan, terwijl het land strijdt tegen de coronavirus-uitbraak. Topwetenschappers in de Verenigde Staten verwachten dat de coronacrisis tussen de 100.000 en 240.000 levens zal kosten. De maatregelen die al genomen zijn, zullen daar niets aan veranderen. “Maar we doen er alles aan om dat cijfer zo beperkt mogelijk te houden”, stelde Anthony Fauci. Als er helemaal niets ondernomen werd, zou de dodentol kunnen oplopen tot 2.200.000.

14 reacties

  • luc baken

    4 jaar geleden
    als de amerikanen straks als eerste een corona vaccin ontwikkelen dan zullen de trump-haters als eerste in de rij staan om het te ontvangen
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Jean: zijn approval ratings zijn alweer gezakt, enkel de kijkcijfers voor zijn corona' briefings blijven hoog, maar dat bewijst uiteraard niets, hoezeer Trump er ook mee opschept. En Biden kan voorlopig volstaan met toekijken hoe Trump zijn Roy graf graaft.
  • van roy jozef

    4 jaar geleden
    Één maand? De Chinees is al 4 maanden bezig.
  • Jean Petermans

    4 jaar geleden
    Amerikanen zijn niet te vatten, Trump's " aprovale-rating" is boven de 40%, zo hoog was het nog nooit. En van de democratische presidentskandidaten is er geen spoor, herverkiezing gegarandeerd.
  • Jan Jansens

    4 jaar geleden
    2 weken ? maak daar maar 2 maanden van, het is daar nog maar net begonnen en er is geen quarantaine over heel het land. Deze maal zullen zijn leugens niets uit halen want de cijfers zal iedereen kunnen zien.