Direct naar artikelinhoud
Kind en gezin

Vanaf vandaag vaccineert Kind en Gezin opnieuw

Vanaf vandaag vaccineert Kind en Gezin opnieuw
Beeld Getty Images

Bij Kind en Gezin wordt vandaag weer gestart met vaccinaties. Door de coronacrisis waren die tijdelijk stopgezet. Ouders die langskomen zullen rekening moeten houden met de verstrengde maatregelen, en daarop zal worden toegezien door K&G-medewerkers en -vrijwilligers.

en

Onder meer in Brussel werd opgeroepen tot vrijwilligers die deze consultaties in goede banen moeten leiden en de social distancing moeten waarborgen. “Maar dat is niet algemeen”, reageert Wouters. “De lokale teams hebben sowieso een pool van vrijwilligers en ook medewerkers die als vrijwilliger kunnen optreden. Daarnaast is er ook een oproep geweest naar medewerkers op de hoofdzetel om, indien mogelijk, in te springen bij een team in hun buurt.”

Bedoeling is om tegen eind april alle kinderen te vaccineren die nog in maart en in april ingepland stonden. Op 19 maart schortte de overheidsorganisatie de fysieke consultaties op. De afspraken opnieuw inplannen verloopt vlot. “Negen op de tien ouders was heel blij dat dit weer wordt opgestart”, aldus Wouters.

Mondmaskers

De verpleegkundigen en artsen zullen in de consultatiebureaus een mondmasker dragen, hoewel dat volgens de richtlijnen niet nodig is. “Het dragen van een mondmasker is de nieuwe norm geworden. Zowel medewerkers als ouders voelen zich veiliger bij het dragen van een mondmasker”, klinkt het.

Het was Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) die vorige week woensdag in het Vlaams Parlement aankondigde dat de vaccinaties op 1 april zouden hervatten. Eerder was 6 april naar voor geschoven voor de heropstart van de vaccinaties. “De eerste inschatting was dat we die tijd nodig hadden om weer op te starten, maar door het harde werk achter de schermen kon die datum vervroegd worden”, aldus nog Wouters.