Op de beelden is Amri aan de moskee te zien. © RBB

Politie filmde terreurverdachte uren nadat hij toesloeg in Berlijn

De politie is donderdag binnengevallen in een Berlijnse moskee van de vereniging “Fusillet 33”. Anis Amri werd er kort na de aanslag gefilmd door bewakingscamera’s aan de uitgang van de moskee.

boj, adm

De Duitse regionale zender RBB kon beslag leggen op de beelden. Daarop is Amri in een winterjas te zien, enkele uren nadat hij het bloedbad had aangericht op de kerstmarkt. Op dat moment dacht de Duitse politie dat ze de dader al hadden gevat, maar het bleek om de verkeerde man te gaan.

Verder zijn er ook opnames van de Tunesiër aan de moskee opgedoken van 14 en 15 december, een week voor de aanslag.

© RBB

Speciale eenheden van de politie vielen binnen bij verschillende ontmoetingsplaatsen van de salafistische moskeevereniging “Fussilet 33”. Amri zou die ontmoetingsplaatsen van die vereniging vaak bezocht hebben.

Volgens de Berliner Zeitung gebruikte de politie bij een operatie in het stadsdeel Moabit flashgranaten en braken ze daar de deur open met explosieven.

Volgens de Duitse inlichtingendiensten betreft het een extremistische vereniging die openlijk sympathie heeft voor ISIS. De moskeeën van de vereniging zouden voornamelijk bezocht worden door Turken en blanke moslims. De vereniging zou terroristen in Syrië gefinancierd hebben.

Het is niet de eerste keer dat de vereniging in het vizier kwam, de politie viel er in 2015 al binnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER