REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Braziliaanse president Bolsonaro plots voorzichtiger met uitspraken over het coronavirus

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft zich in een vierde televisietoespraak over het coronavirus voor het eerst niet meer gekeerd tegen maatregelen om ervoor te zorgen dat mensen weinig contact hebben. Hij zei dat het virus een realiteit is en een van dé grootste uitdagingen van onze generatie vormt. In eerdere toespraken beklemtoonde hij dat de economie hoe dan ook moet blijven draaien en keurde hij op felle toon maatregelen af zoals quarantaine of meters afstand van elkaar bewaren. Hij noemde het virus ‘een griepje’.

5 reacties

  • Joris Kuyl

    4 jaar geleden
    Het valt mij op dat de laatste weken alle machtshebbers overal ter wereld claimen dat ze oh zo bezorgd zijn voor de kleine man: de kruidenier, de kleine zelfstandige, de dagarbeider. En hoe minder sociaal vangnet, hoe groter de bezorgdheid... Tja, wel wat laat, niet?
  • Gerci Dias

    4 jaar geleden
    Hij is veruit de beste president die Brazilië ooit gehad heeft. BR is een land met super veel corruptie en hij was een candidaat die niks op zijn naam had. Hij heeft al veel willen doen maar telkens worden de goeie dingen die hij wil doen gwn geblokkeerd. Hij neemt geen blad voor de mond en kan vaak zich verkeerd uitdrukken, maar zijn bedoelingen zijn goed. De media kiest altijd de slechte dingen op zich op te focussen om hem zwart te maken, in BR is dat ook zo!
  • luc baken

    4 jaar geleden
    kritiek op alle grote leiders van de wereld ...behalve op die van europa
  • Patrick Braekeveldt

    4 jaar geleden
    Door het neo-liberale beleid en daarmee gepaard gaande besparingen in de sociale sectoren in vele landen zoals die gek in Brazilië promoot vallen er nu overal zoveel slachtoffers !
  • Steven-Acuna Snijjckers

    4 jaar geleden
    Bolsonaro is de beste president ooit in Brazilie. Hij weet goed dat de helft van de werkende mensen zelfstandig werken en dus 0 inkomen hebben wanneer ze thuis blijven. Velen hebben grote families te onderhouden en zonder inkomen is dit voor de meeste mensen nog erger dan de chinese virus......want van honger omkomen is wat meeste mensen ten alle kosten willen vermijden.