Een archiefbeeld van enkele weken geleden aan de ingang van een Delhaize in Vlaanderen. Het personeel van de supermarkten is volgens de vakbonden “moreel en fysiek uitgeput”.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van enkele weken geleden aan de ingang van een Delhaize in Vlaanderen. Het personeel van de supermarkten is volgens de vakbonden “moreel en fysiek uitgeput”. © BELGA

Staking bij Delhaize dreigt over te slaan naar supermarkten in heel het land

BinnenlandIn een aantal supermarkten van Delhaize is een staking uitgebroken. Vakbonden en directie van Delhaize onderhandelen over een compensatie voor het personeel dat de voorbije dagen en weken door de coronacrisis extra inspanningen diende te leveren. Dat overleg loopt evenwel mank. De vrees bestaat dat de staking kan uitbreiden naar supermarkten over heel het land.

378 reacties

  • Mario Serbrock

    4 jaar geleden
    Het gaat deze personen enkel om er wat meer uit te halen, als je echt angst hebt voor je gezondheid dan blijf je thuis. Alle bedrijven waar er nog gewerkt wordt en dat zijn er veel, zitten ook met een risico op besmetting, moeten die nu ook allemaal beginnen klagen. De vakbonden moeten in dit geval de ontevreden mensen duidelijk maken dat wij allemaal bezorgt zijn om besmet te raken, niet zij alleen.
  • Alice Vervoort

    4 jaar geleden
    @ Esther Leysen : ik denk dat de grote meerderheid van de klanten wél respect hebben voor jullie werk. Maar uitschot is er nu eenmaal overal. Zo weet je ook eens wat de mensen van De Lijn alle dagen moeten trotseren.
  • Fatima Dirkx

    4 jaar geleden
    Jef Vangeluwe. U maakt het personeel van Delhaize blij. Wél uw belofte nakomen en niet enkel een grote mond.
  • Jef Vangheluwe

    4 jaar geleden
    Hebben ze nu echt zwaarder en langere uren te werken...ongelooflijk hoe sommigen vlug aan de klaagmuur staan, mij zullen ze nooit of nog weinig in Delhaize zien hoor...
  • Peter Knaap

    4 jaar geleden
    Zorg ervoor dat ze veilig kunnen werken, blijkbaar zijn er veel hier die de job willen doen nu aan hun commentaar te lezen.