Beeld ter illustratie, Crisiscentrum waarschuwt voor misvatting dat je na 2 weken thuisisolatie safe bent.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, Crisiscentrum waarschuwt voor misvatting dat je na 2 weken thuisisolatie safe bent. © Photo News

Crisiscentrum waarschuwt voor misvatting dat je na 2 weken thuisisolatie safe bent

Op de dagelijkse persconferentie van het crisiscentrum en de FOD Volksgezondheid waarschuwde viroloog Steven Van Gucht voor het valse gerucht dat op sociale media circuleert, dat wil dat je veilig zou zijn, wanneer je twee weken thuis bent gebleven. Je zou dan weer wel familie of vrienden kunnen bezoeken. Dat is volgens de expert uit den boze.

12 reacties

  • Willy Cornelis

    4 jaar geleden
    De antwoorden tonen duidelijk dat de voorlichting niet duidelijk is. In de ene omstandigheid mag je dat en in de andere niet...Minder sensatie en klaar zeggen wat niet mag. En dit voortdurend herhalen. Er wordt zoveel gepraat en uiteindelijk weet men het niet..
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Als men logisch nadenkt weet men dat. En volg de richtlijnen van de politiekers en de wetenschappers. Niet van sociale media. Daar is 90% rommel op te vinden.
  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Het is niet verstandig aan te nemen dat men het virus niet meer kan krijgen omdat men gedurende enkele dagen zonder symptomen is gebleven. Het is evenmin verstandig aan tge nemen dat wetenschappers meteen alles weten over een virus dat nog maar een paar maanden bestaat. Geneeskunde, biologie en virologie zijn ervaringswetenschappen en de werkelijkheid is ook voor wetenschappers moeilijker te doorgronden dan een simpele ziel kan vermoeden.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Nieuwe studies in Ijsland en de VS tonen nu dat 25% tot 50% van de positief geteste personen helemaal geen symptomen hebben maar wel anderen zonder het weten kunnen besmetten. Extra voer voor de voorstanders van mondmaskers. Bovendien kan men zich afvragen waarom besmette personen hier al na 7 dagen quarantaine terug naar buiten mochten komen.
  • Mark Van Belleghem

    4 jaar geleden
    Men kan toch niet jaren in isolatie blijven leven want dat is wat ze nu voorstellen, iedereen moet dit virus krijgen en hopelijk overleef je het. Iedere versoepeling van de maatregelen zal een nieuwe uitbraak veroorzaken en dit voor jaren.