Viceminister-president Hilde Crevits (CD&V), minister-president Jan Jambon (N-VA) en viceminister-president Bart Somers (Open Vld) op de persconferentie.
Volledig scherm
Viceminister-president Hilde Crevits (CD&V), minister-president Jan Jambon (N-VA) en viceminister-president Bart Somers (Open Vld) op de persconferentie. © Photo News

3.000 euro premie voor Vlaamse ondernemers die open blijven maar zwaar omzetverlies hebben

De Vlaamse regering heeft op een persconferentie nieuwe steunmaatregelen in het kader van de coronacrisis voorgesteld. Zo komt er naast de al aangekondigde hinderpremie een eenmalige compensatie voor bedrijven die open blijven, maar een omzetverlies van minstens 60 procent kennen. 

201 reacties

  • Julien Nokke

    4 jaar geleden
    en die da werken krijgen er gratis de kans op bij.. maar uitstel of enige compensatie? ik moet elke dag 15min langer blijven onbetaald en ook geen overuren dus gewoon gratis.. is al een voorproevertje voor later vrees ik..
  • Geert Deloof

    4 jaar geleden
    wel heel bizar dat alle gesloten winkels die ook online verkopen , en wss van steunmaatregelen genieten omdat ze verliezen lijden . op hun website melden dat leveringen 1 a 2 dagen langer kunnen duren wegens de grote drukte
  • Leonarda Van Opbroecke

    4 jaar geleden
    Naast die put van 11 miljard ligt een berg met miljarden , zeker ? Nu continu de media gebruiken over hun "vrijgevigheid". Maar de komende coronataksen zullen al wel uitgewerkt zijn. Wij geven, wij nemen en nemen nog eens omdat we gegeven hebben. Zo denken politici. Maar vergeten wel dat dit geefgeld van de bevolking is en niet uit hun zak komt. De 1e overbetaalde politici die nu zijn maandloon niet wil ontvangen moet nog geboren worden.
  • mark germanus

    4 jaar geleden
    Alle bedrijven die de laatste 3 jaar winsten gemaakt hebben,groot en klein,zouden 10% verplicht extra belast moeten worden op die winst,als solidariteitstaks .Die kan terug gerecupereerd worden in een periode van 5 jaar, dat geld moet in een speciaal fonds gestort worden om kleine KMO's te helpen.
  • Nicca Vermeirsch

    4 jaar geleden
    Deze regering staat enkel voor de rijke zelfstandige. De Vlaming kan op zijn kin kloppen. Wie zal al dit rondgestrooid geld later moeten terugbetalen ? Juist : de burger die zijn belastingen moet betalen. Niet de zelfstandige die terug een nieuwe wagen in zijn kosten geduwd heeft. Triestig deze NVA & VLD...