Sam Huurman. © Instagram

Limburg United haalt jonge Nederlandse power forward

Hubo Limburg United heeft een nieuwe speler binnen gehaald. Het gaat om de talentvolle power forward Sam Huurman, die zal moeten doorgroeien naar de A-ploeg.

Hieronder vindt u het persbericht over de transfer van de 18-jarige Nederlander, dat door Limburg United werd uitgestuurd.

Beste,

Graag willen wij u op de hoogte brengen dat Hubo Limburg United volgend seizoen de talentvolle power forward Sam Huurman (NL) aantrekt.

Sam zal zowel volwaardig deel uitmaken van het HLU A-team (EuroMillions League), als van het HLU Academy B-team (TDM1). Sam startte zijn carrière in Nederland bij BV Hoofddorp en Harlemlakers Amsterdam, maar stapte in 2017 over naar de Belgische competitie. De 18-jarige (10-05-2001) draaide afgelopen 2 seizoenen reeds mee in TDM1 bij Filou Oostende waar hij topsport met studeren combineerde. Sam maakt daarnaast al jaren deel uit van de Nederlandse jeugdselecties en trad recent nog aan voor de Orange Lions U18.

Dat de combinatie van het HLU A-team en B-team werkt, werd in het verleden reeds bewezen met onder andere jonge talenten Nathan Kuta, Leander Dedroog en Yannick Dammen. Op deze manier kan Hubo Limburg United jonge talenten verder in huis begeleiden en laten doorgroeien naar het hoogste niveau.