Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Joel Hoylaerts/Photo News

Vakbonden federale politie dienen stakingsaanzegging in om betere bescherming te eisen tijdens coronacrisis

Bij de federale politie is een stakingsaanzegging ingediend, omdat de agenten vinden dat ze onvoldoende materiaal krijgen om zich te beschermen tegen het coronavirus. Dat is woensdag vernomen bij politievakbonden. De stakingsaanzegging werd gezamenlijk ingediend door de vakbonden VSOA, NSPV en ACV. De bonden willen zo in de eerste plaats een stok achter de deur houden voor het overleg met de overheid. 

13 reacties

  • guido van der smissen

    4 jaar geleden
    Begrijp dit volkomen, is gerechtigd, België schiet tekort aan zijn bevolking, een schande voor de ministers en de koning, en chapeau voor elke Belg behalve boven genoemden die bloed aan hun handen hebben
  • paola nerozzi

    4 jaar geleden
    Ik vind staken nu niet kunnen sorry ze moeten wel aangepaste materiaal krijgen maar staken nee vind ik erover nu in deze tijd
  • Peter Dekeyzer

    4 jaar geleden
    Denken zij nu echt dat de bevolking daar van wakker ligt. Ik heb geen politiecontrole nodig om mij aan de corona regels te houden. En a pro po en zijn nog prioritaire groepen na de zorgsector.
  • Frits Vandenberge

    4 jaar geleden
    Ik kan de politie volkomen begrijpen. Ze hebben gelijk. Dus dan maar staken en de maskers vallen als paaseieren uit de lucht. Hoe onnozel. De ganse wereld heeft tekort aan mondmaskers en andere zaken om Corona te bestrijden, niet enkel België. Wordt eens volwassen en bespreek met de bevoegde instanties als grote mensen hoe en waar er maskers kunnen gevonden worden. En staken betekent minder controles en dus meer besmettingen. Goed bezig!
  • Jaak Casteleyn

    4 jaar geleden
    Volkomen gelijk, de beleidsmakers hebben als taak te zorgen voor de mensen, daar worden ze door de burgers voor betaald.