PHOTONEWS/KRIS VAN EXEL
Volledig scherm
© PHOTONEWS/KRIS VAN EXEL

Minister Weyts vraagt "geste" van verhuurders studentenkoten tijdens coronacrisis

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) roept verhuurders van koten op "een geste" te doen richting de huurders. In de huurprijs zit altijd een basisbedrag voor bijvoorbeeld energie en internet. "Dat men dat tenminste terugbetaalt, dat lijkt me een minimum minimorum", zei hij woensdag in het debat over de coronacrisis in het Vlaams Parlement.

8 reacties

  • Ben Vandevenne

    4 jaar geleden
    Ik zie niet in waarom een bepaalde groep (ouders van studenten) wel bevoordeeld moeten worden en bijvoorbeeld mensen met een tweede verblijf aan de kust niet? Wat is het verschil? Technisch gezien zijn beide hetzelfde. Dus forget it Weyts
  • Hendrik Goris

    4 jaar geleden
    OK Weyts, is dit een 1 april grap of mogen de verhuurders hun geld bij jou recupereren? Gemakkelijk den socialen typ uit te hangen op andermans' kosten.
  • Willy De Vidts

    4 jaar geleden
    Ben Weyts zou er beter voor zorgen dat de 4de jaars studenten-verpleegkunde een dagvergoeding krijgen voor hun verplichte kosteloze tewerkstelling in verschillende zorginstellingen gedurende 4 volle dagen per week en dat een schooljaar lang.
  • Sjonny Martero

    4 jaar geleden
    En de verhuurders vragen een "geste" in de belastingen die ze betalen.
  • Jaak Casteleyn

    4 jaar geleden
    Kan hijzelf niet een geste doen? Die politiekers zij. De enigen die financieel niets ondervinden van deze crisis en die zelfs drie jobs en een resem mandaten kunnen aanhouden, het is daar echt muisstil