Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © EPA

Burgemeester Gent vraagt onderzoek naar noodoproep na overlijden 12-jarig meisje aan coronavirus

Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) vraagt dat het Comité P een onderzoek start naar de noodoproep van de ouders van het 12-jarig meisje dat eerder deze week is bezweken aan de gevolgen van het coronavirus. De beslissing volgt op enkele berichten over mogelijke taalproblemen of andere misverstanden toen de moeder de hulpdiensten had gecontacteerd. "Het is belangrijk dat in deze alle partijen gehoord worden", zegt De Clercq.

7 reacties

  • Frank Vekemans

    4 jaar geleden
    Dit is een schoolvoorbeeld van altijd de schuld te leggen bij de hulpdiensten, en daar heeft de open VLD een patent op
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Onderzoek misschien ook eens waarom die familie niet getest wordt en niet weet of ze besmet zijn. Kunnen dus superverspreiders worden. Willen we in dit land dan toch eccht de hogste positie voor het aantal doden per miljoen inwoners. We zijn goed op weg. Ondanks alle peptalk van onze regering.
  • JOHAN VANBEKBERGEN

    4 jaar geleden
    Iedere oproep dat binnenkomt op de centrale 100, 101 en 112 wordt opgenomen en blijft een bepaalde tijd bewaart. Het is enkel wanneer er een onderzoek start dat het gesprek tussen de oproeper en de operator mag en kan beluisterd worden.
  • JEFFREY GHEQUIERE

    4 jaar geleden
    Innige deelneming aan de familie, maar schiet niet op de hulpdiensten die alle dagen alles geven om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Wanneer er ruis op de communicatie zit, is het moeilijk om pasklaar de juiste hulp te bieden. Hopelijk zijn er lessons learned die toegepast kunnen worden om toekomstige situaties te vermijden. Maar maak er aub geen heksenjacht met "hindsight" van waar niemand iets aan heeft.
  • Andy Geys

    4 jaar geleden
    Die wil de storm voor zijn. Benieuwd of het iets gaat uithalen.