Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Photo News

In het rusthuis regeert de angst: “Nu zie je de gevolgen van twee weken zonder degelijk beschermingsmateriaal”

De rek is er uit, het elastiek staat op springen: dat blijkt uit een nieuwe rondvraag van de Belgische Federatie voor Zorgkundigen (Befezo). Twee op de drie zorgkundigen geven aan dat er nog altijd onvoldoende materiaal is om zich te beschermen. Maar liefst 94 procent is bang om zelf ziek te worden. Ruim vier op de tien zorgkundigen zeggen een collega te hebben die besmet werd met het coronavirus. “Wouter Beke en Maggie De Block mogen hier eens komen meedraaien. Niet één dag, maar een hele maand.”

45 reacties

  • imke de meester

    4 jaar geleden
    waarom Mark ? Dan moeten ze geen verantwoordelijkheid meer nemen. Indien het 2 andere zouden zijn, van uw partij, dan zou je anders spreken ? Die hebben gedaan wat ze konden doen, en, ze zijn niet van mijn partij.
  • marc castermans

    4 jaar geleden
    Hopelijk gaan ze al onze beleidsvoerders, zowel ministers als experten, na deze crisis, eens grondig op de rooster leggen en sanctioneren, maar daar maak ik me geen illusies over, in dit land heet het dan; we gaan dit onderzoeken en lessen uit trekken voor de toekomst. Een uitleg om niemand met de vinger te wijzen en alles blauw-blauw te laten. Shame on you.
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Het zou beter zijn DE verantwoordelijke uit de vorige regering eens een paar weken te laten meedraaien! Wie had alles te zeggen en kon opleggen dat de oude mondmaskers niet mochten vernieuwd worden? Wie had het "lumineuze" idee om hard te snoeien in de zorgsector die na meerdere malen op straat wegens te weinig personeel nu hun leven riskeren? Iedereen weet "wie".
  • heiko werner

    4 jaar geleden
    Het is geen probleem om op 2 a 3 weeken een productie van mondmaskers in een cleanroom op te bouwen, maar om het materiaal in te kopen moet eerst de overheid passeren. Is dat gelukt, moet je een certificaat verkrijgen, dan als je produceert loop je het risico dat de overheid alles in beslag neemt en u nog een boete op legt. Daher dat niemand ermee beginnt! Ik heb probiert om bij een bevriend bedrijf, cotton maskers voor huishoudelijk gebruik te bekomen, 1000 stuck waren klar, overheid verbied he
  • mark germanus

    4 jaar geleden
    Het enige wat De Block en Beke kunnen doen,is hun ontslag nemen zonder vergoeding en zich NOOIT meer inlaten met politiek.