Schauvliege erkent 464 ha natuurgebied als natuurreservaat

© BELGA

Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege heeft 22 bijkomende gebieden erkend als natuurreservaat. Het gaat om gebieden met een totale oppervlakte van 464 hectare. Daarmee realiseert de CD&V-minister het jaarlijks vooropgestelde doel van 400 ha extra natuurreservaat.

Natuurreservaten zijn op ecologisch vlak de meest waardevolle plekken in Vlaanderen. Na erkenning krijgen de betrokken gebieden extra bescherming en worden er middelen voorzien om ze duurzaam te beheren.

Minister van Natuur Joke Schauvliege beschouwt de natuurreservaten als “de ruggengraat van ons natuurpatrimonium” en probeert de oppervlakte aan natuurreservaten stelselmatig uit te breiden. In 2012 telde Vlaanderen 15.000 hectare aan erkende natuurreservaten. De voorbije jaren krikte Schauvliege die oppervlakte met jaarlijks 400 tot 500 ha op.

Dit jaar komt er volgens de CD&V-minister in totaal 469 hectare extra bij waardoor de teller uitkomt op 18.727 hectare erkend natuurreservaat. Van de 22 bijkomende natuurreservaten is de Uitkerkse Polder in West-Vlaanderen (Blankenberge, De Haan en Zuienkerke) met een oppervlakte van 85,6 ha veruit de grootste.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen